Предизборна кампания

В най-скоро време предизборната кампания за президент на БФС ще бъде открита. Естествено, това няма да стане с тези думи, отронили се от устата на Борислав Михайлов, а ще бъде направено като извод на отделни решения на органите на БФС.

Юридическият хаос около БФС е толкова дълбок, че някои по-активни изследователи на правото могат да напишат цял учебник, посветен на новини висини в административното правораздаване и регистрация и управление на юридически лица. Но, да не стане, както казва осъденият на 9 години затвор Александър Томов „бъркане на термини" докато се опитва да обясни как ЦСКА ще излезе на борсата. Този комедиен сериал тепърва започва, но през зимата най-различни апаратчици и сфери на задкулисно влияние също ще са актуални.

Сега трябва да се събере старият Изпълком, който да гласува дата на изборите. Щяло да стане след Нова година, после 45 дни за обнародване и по живо  по здраво, през февруари нов конгрес.

Михайлов е наясно с това от доста време и вече работи активно за преизбирането си. Сега обаче идва и стартът за неговите евентуални съперници. Които засега остават в тайна.

Тепърва ще научаваме за успехите на българския футбол и ръководството му. Както и за поредните провали, също на сметката на БФС. Но големият въпрос е кой ще се изправи срещу Михайлов на предстоящия конгрес? Защото отговорът на това питане ще предопредели и гласуването.

По традиция, най-вероятно първият залп пак ще дойде от Христо Стоичков. Или пък не?

Новините

Най-четените