33 - eмоционално за изборите

ГЕРБ - 33%

БСП - 28%
ДПС - 10%
"Атака" - 7.5%

Това са последните прогнозни резултати за това, което ни чака в неделя.

А тук, в този текст, няма да видите логика и здрав разум. Навярно няма да ги видите и в неделя, ако тези прогнози се сбъднат.

Навярно активните "граждани" действат съгласно други принципи.

Затова няма да ви излагам логични аргументи защо да гласувате или да не гласувате за определена партия. Мисля че в последните месеци такива логични аргументи се изписаха доста. Навсякъде.

Но явно не е имало никаква полза от тях.

Затова ще загърбя логиката за миг и ще го карам по-емоционално.

Нали не искахте да ви управляват същите манафи, нали за това се борехте в цяла България преди три месеца?! Тогава какви са тези прогнозни резултати, за бога?!

Знаете ли колко е дълга изборната бюлетина? Защо отново залагате на същите стари кучета, които толкова много не искахте?

Честно казано, ако прогнозите се сбъднат и ако можех да си го позволя, щях да емигрирам от тук без да се замисля. Не заради хората, които ще ни управляват, а заради хората, които ще ги изберат. Не може 4 години да ревеш, че не си доволен, след което да вземеш синьото хапче и да се правиш, че нищо не е било, след което пак да гласуваш за същите онези, които си плюл. Къде е логиката зад това?!

Баба ми имаше едно прекрасно нарицателно за този тип поведение - мотика-лопата.

Крайно време е да решите дали ще бъдете мотики, или лопати. Дали искате да се закопаете още повече към дъното, или искате някой да ви изрови от там. Събудете се, мобилизирайте се, имате само един ден преди следващите 4 години. ПОМИСЛЕТЕ.

Знам, че искам много. Че е по-лесно да искам да гласувате за точно определена партия, както искат всички други от вас.

Аз ли?

Аз ще гласувам за ДСБ. Няма да ви казвам защо, все пак си обещахме, че в този текст няма да има логика, а повече емоции.

Не ви карам да направите същия избор като мен.

Карам ви да помислите рационално, защото времето за това е сега.

#1 Оня Дето Го Трият 10.05.2013 в 11:28:12

"...Не може 4 години да ревеш, че не си доволен, след което да вземеш синьото хапче и да се правиш, че нищо не е било, след което пак да гласуваш за същите онези, които си плюл. ..." Как да не може бе, авторке, ти знаеш ли какво е удоволствието на профанизирания БГ-гражданин (по душа селянин) да се изживее като част от силната тълпа, която рИве по улиците против всичко и всички? А знаеш ли какъв пък е кефа после във вечерта на изборите да каже гордо, че е от победителите, а вие там смешници имате 5% или 2 %.... ? Същия профан е твърд фен и на Барселона и на Джокович (на тоя вече не, щото падна), на чалгата и въобще всичко, което е в момента силно и на мода. Днес сме от силния на изборите, още утре сме от силната тълпа, която ще го свали. Въобще важно е винаги да сме с по-силните

#2 Стойне Василев 10.05.2013 в 11:32:37

Аз питам къде в тези прогнози са хората, които протистираха по улиците с някакви безумни искания? Да се махнат всички стари муцуни и т.н. Явно, това са били само 100-200 човека, които държавата издържа по един или друг начин - я със стипендии, я с пенсии, я със социални помощи. Защо не видяхме на тези протести нито един, който работи и всеки ден се бори за това да живее по-добре? Отговорете си сами на този въпрос...

#5 MacAllister 10.05.2013 в 17:05:32

Абе не мой да сме по-малко от СДС (Каба-СДС - нещо като каба гайда) за ДСБ - просто няма как, а в повечето изследвания се опитват нещо такова да пробутат.

#6 deowin 10.05.2013 в 18:46:13

>Просто не искам да бъда управляван. Затова не гласувам. Противоречието е крещящо. Когато не гласуваш, ще бъдеш управляван. И то, в случая, от гореспоменатите манафи. И това ще е твой избор и следствие от твоето бездействие. Единственото, което постигаш като си заравяш главата в пясъка, е че заставаш в по-удобна поза за тези манафи - очи затворени, бузи разтворени. И не мисля, че илюзията ти, че си бунтар-революционер, ще ти помогне особено, когато усетиш как ти влиза все по-дълбоко. А ще го усетиш.

#7 deowin 10.05.2013 в 18:48:33

Величко, и аз ще гласувам за ДСБ, но не съм съгласен, че няма други партии със смислени и разумни искания. Според мен има, но, за съжаление, им липсват уменията и опита да ги превърнат в реалност. Костов може. Дали и иска - надявам се тепърва да разберем.

#9 Bezpartien 10.05.2013 в 20:58:23

Всеки подаден глас за която и да е партия ощетява вас данъкоплатците със 50лв които партията получава като субсидия от държавния бюджет за това че е партия!Това е истината,а вие сами си преценете дали е редно дали трябва да продължавате да давате гласът си за някой който да ви граби най нагло,и да ви залъгва със обещания!?Записан ли си че си гласувал без значение със каква бюлетина си ощетил бюджета с 50лв!По малко гласове по малко субсидии за партиите!Това е положението! Винаги ще има и такива които ще бъдат задължени да гласуват,а именно административния апарат!Та нали именно партийците са ги сложили там!Но сравнение със останалите те са една шепа!И след като гласуват,и ощетяват бюджета демек нашия джоб,един ден ще дойде и сметката да си плащат!Така че не се подавайте на гнусната пропаганда на партийците повече!Всичките симбиозни над 120 партии на бившата номенклатура са създадени именно за това да ни разделят и грабят!Не го ли разбрахте вече?Сини червени жълти играят смяна на властта а под масата делят баницата която ние народа им даваме!

Новините

Най-четените