Бой с домати по туризма

Поръчката на салата с белени домати вероятно е предизвикала не малко заплахи за прерязване на вените от страна на кухненските служители в ресторантите по морето. От ето това меню става ясно, че този допълнителен и тежък труд се заплаща - с 1.50 лв. Не се знае дали таксата събират готвачите или отива в общия оборот, но е ясно, че клиентът трябва да внимава с "глезотиите".

Разбираме, че напрежението в кухните по морето е огромно. Но белачка за домати (хората са измислили такава) може да се купи за цена от 12-13 лв. С остър нож една добра домакиня бели един домат за минута. За професионалист сигурно е далеч по-бързо. И да не е - клиентът би трябвало да бъде ухажван, за да се върне отново, а не да го караш да стане от масата в мига, в който е хванал менюто и е прочел подобна глупост.

Българските ресторантьори достатъчно ореваха по забраната за пушене в заведенията - ние, пушачите, също се чудим как ще изкараме зимата без да можем да палим в любимия си бар. С допълнително затормозяване на клиентите обаче няма да стане.

И не става въпрос точно за финансовия аспект, а за метафоричното натякване, че така или иначе масовият вкус стига до там да се ядат доматите с колците и всеки по-изтънчен идиот ще си плати допълнително за едни белени зеленчуци.

Абсурдното е, че поне двойно повече бакшиш (в зависимост от сметката) би оставил всеки нормален клиент, ако подобни гастрономически услуги на бяха превръщани в такъв проблем от персонала, а бяха посрещани любезно. Иначе със същия успех можеха да напишат в менюто: "Яденето на белени домати - забранено".

#1 паяка 30.07.2012 в 17:12:02

Сядаме в един ресторант на нашто море, четем менюто и от него избираме пържена риба. Идва след достатъчно дълго време келнерчето и носи рибата... на скара. Ама...? Отговора беше : " Днес майстора пържената риба я прави на скара."

#3 My Majesty 30.07.2012 в 17:53:35

Продължавам да не стъпвам по българското Черноморие. И си спестявам подобни срамни сцени. И тази година стимулирах икономиката на гърците. Нямам оплаквания - бързо, вкусно, чисто, възпитано, красиво. Тук да си ядат небелените домати

#4 паяка 30.07.2012 в 18:38:14

И заради тва и те така и ние така!

#6 fALLEN 30.07.2012 в 21:54:32

Тук да си ядат небелените домати ---- нерядко с ешерихия. като имаш предвид, че повечето "готвачи", сервитери са от добричко... и нещата ти се изясняват. ония рупат картофите току що извадени, кво искаш? белени домати? ебаси педерастката работа!

#7 fALLEN 30.07.2012 в 21:55:54

май трябва да сложат и едно - миене на зеленчуците - 2 лв. софийски лигни, малко таратор с небелени краставици и чесън сте яли вие!

#9 Оня Дето Го Трият 31.07.2012 в 14:41:52

От друга страна пък, салатата е обявена и се продава с необелени домати. На еди каква си цена. Всяко отклонение защо пък да не се заплаща? Ами ако някоя дама-естет поиска доматите да бъдат специално наредени като икебана или във фън-шуй стил? За някой майстор на икебаната сигурно е работа за секунди или минутка ако е със затворени очи, но пък може би оскъпява продукцията, а......

#10 strawsPulledAtRandom 31.07.2012 в 14:43:39

А защо не трябва да се ядат прясно извадени картофи?

#11 fALLEN 31.07.2012 в 17:34:27

бе то със сигурност е "отклонение" и трябва да струва повече, но едва ли тая услуга е чак 50% от цената на салатата (+ приготвянето и). т.е. това трябва да е отклонение предвидено в цената, ако някой пожелае. ами небелени, немити и сурови картофи не знам кои ядат?

#12 strawsPulledAtRandom 31.07.2012 в 18:27:46

Ееее ти кви ги изкара бе Че ядат картофите с колците... те пък нямаха колци. Мислех, че имаш предвид веднага извадени и сготвени.

#13 Оня Дето Го Трият 31.07.2012 в 19:35:25

Верно че да е 50 % от цената на салатата не върви, ама ако е да кажем 5-10 % и се окаже, че е някакви 20 стотинки примерно, тогава пък някой ще каже "Ееее, вие сега за 20 ст. проблем ли ще го правите?" ПС: И все пак аз си искам моите домати във фън-шуй стилистика - най-голямото парче да сочи на североизток, а зеления цвят на краставицата да съответства на специфичен зелен цвят по RAL избран от мен ако може

#15 Оня Дето Го Трият 31.07.2012 в 20:31:12

Е не е много де, аз просто казвам, че някоя друга може да види от теб и за да не остава по-назад да предяви и други претенции по оформлението.....така де, няма да остават по-назад от софиЕнките... А в карайна сметка салатата си е дадена най-коректно с цена за необелени домати Иначе лаф да става, нали знаеш....

#16 fALLEN 31.07.2012 в 22:29:42

който е ял таратор смляни в машинка за месо небелени (а най-вероятно и немити) краставици, небелени глави чесън, кисело млеко, колкото да белне леко тая смес, да си вдигне ръката!

#17 deowin 31.07.2012 в 22:43:27

>кисело млеко Ти не се ли смееше в съседната статия на провинциалистите и техния мек изговор, софиянецо?

#20 паяка 03.08.2012 в 10:38:51

След клип на Еминем, в който една цоца от персонала се изплю в хамбургер, съвсем съм с резерви към общественото хранене. Ама то ми е и от ЕГНто. Преди , като че ли нямах чак толкова развита фантазия за въоражаеми и реалти отврати и погнуси.

#21 upliftinGKhai 10.08.2012 в 06:33:48

хаха абе хора , не знам дали познавате келнери и на каква възраст , но едно 90 % от тези до 30 години по морето се секнат здраво в манджите Та внимавайте , може и да не ви вземат пари , но със сигурност доматите ще бъдат измити в телесна течност след беленето

Новините

Най-четените