Къде са ви табелите

Миналата седмица на гражданина Х му се случила една много неприятна история. Прибирайки се от работа спрял на паркинг на магазин от веригата „Кауфланд" в Люлин, за да пазарува.

Сутринта на следващия ден установил, че от колата  му е изчезнал скъп фотоапарат.  Като „върнал" лентата назад се досетил, че е пропуснал да заключи автомобила си докато пазарувал и техниката е била открадната от паркинга на магазина.

Наясно с грешката си, гражданинът Х позвънил във веригата с молба ако имат видеозапис от паркинга да му предоставят копие, за да може да се обади в полицията, за да се разследва случая.

След няколко разговора най-после се свързал с представител на магазина - дежурен управител.

Описал той случая си и попитал ако има записи от някакви камери, може ли да видят какво се е случило.

 Отговорът, който получил, бил следният:

  • - Нашият паркинг не се охранява, нямаме видео камери, а и на него се краде редовно".

Шокиран от този отговор, гражданинът потърсил контакт чрез фирмения сайт на веригата и онлайн формата за клиенти с един, единствен въпрос - Защо няма предупредителни табели?

До този момент отговор няма. 

Истина е, че „Кауфланд" имат право да не охраняват паркинга си, както и да нямат видео наблюдение, но след като „редовно" на територията на търговският им обект има кражби, не е ли добре наистина да бъдат поставени предупредителни табели с надпис „Паркингът е неохраняем", „Краде се" или нещо подобно.

Грижа ли я е въпросната компания за сигурността на клиентите или се интересува от тях само в качеството им на анонимни ходещи портфейли...

В заключение, гражданинът Х не търси отмъщение. Той иска само едно - фирмата да сложи една тъпа, проста, елементарна предупредителна табела на паркингите си, за да няма и други разсеяни граждани, които да стават жертва на крадци. И малко по-отговорно държание на една компания към потребителите й.

Б.а.: Името и адресът на гражданина Х се пазят в редакцията.

#1 лаик-2 30.08.2010 в 23:04:43

Гражданино X,не унивай,просто иди на същия паркинг,харесай си нечии фотоапарат,или камера,може и стерео за колата и си ги вземи,то табели няма как да стигнеш от София до Враца,ти искаш екстри

#2 evridika 31.08.2010 в 08:31:41

А може би гражданинът Х иска навсякъде да има предупредителни табели "Идиоти заключвайте си колите!!!"??. Все пак живеем в такава географска ширина, че да оставиш колата си отключена дори и на охраняем паркинг е крайно глупава постъпка. И не ми се оправдавайте, че сте разсеяни - както сутрин не забравяте да си измиете зъбите /надявам се/, така се създават и всички други навици - да проверите дали сте изключили всички уреди преди да излезете, да заключите апартамента си, колата и т.н. Това, че някакъв блейчо си оставил колата отворена в никакъв случай не е проблем на Кауфланд /или друг магазин/. Внимавайте повече.

#3 boris 31.08.2010 в 10:17:02

Когато на едно някакво място се краде редовно, е задължение на полицията да отделя хора, които да осигурят охрана и спокойствие на гражданите, които посецават даденото място. Търговските вериги служат за това да купуват стоки на едро от производителите и да ги продават на дребно на потребитерите, на място на което на потребителите им е най-близо и удобно да си набавят нужната стока. Опазването на общественият ред не само, че не спада към задълженията на търговските вериги, но те и нямат право по конституция да изземват функциите на Министерството на вътрешните работи. Тъй че господинът не се сърди на когото трябва. А иначе, никой не е длъжен да си заключва нито колата нито къщата, Крадците са виновни за кражбите и обирите, а не собствениците, нищо, че на нас българите са ни объркани понятията и коментари от рода "тоя глупак не умее ли да си пази нещата", ще се чуват доста по често от "смърт на престъпниците".

#4 IT_Female 31.08.2010 в 17:16:03

Наскоро чух подобна история за откраднат навигарор от заключена кола (разбили стъклото) в паркинга на Мол София ... явно не е само Кауфланд и не е изолиран случай. Очевидно никой не е застрахован, но наистина си мисля, че с тия цени на камерите нищо няма да им коства да сложат ... виждала съм квартални магазинчета да имат видеонаблюдение и е срамота големите магазини да нямат ... не вярвам да не могат да си го позволят. Смешно е просто ...

#5 vanko1 31.08.2010 в 19:25:19

ОК, нямат камери - нямат камери. Ми ИНФОРМИРАЙТЕ хората, бе, просто платете за една тенекиена табела - или пластмасова, за по-евтино, на която да пише: Паркингът не се охранява! В тая страна всеки те взема за балък, дори и чуждестранните инвеститори, а уж те носят критериите за нам ква си корпоративна отговорност...

Новините

Най-четените