Петима, които могат да отнемат "Златната топка" от Меси и Роналдо, ако блеснат на Мондиал 2018

Лионел Меси и Кристиано Роналдо са двете големи имена, които окупираха световния футбол в последното десетилетие.

Двамата спечелиха по пет „Златни топки“ в този период и въпреки че все още изглежда рано да ги отписваме за шеста, тази година е малко по-различна.

В година на Световно първенство няма по-важно събитие от това. Добро представяне на мондиал отваря много врати. Само си спомнете какво направи първенството през 2014 година за Хамес Родригес.

На мондиала в Русия много също ще дадат всичко от себе си в опит да си спечелят трансфери в по-големи отбори, но още нещо може да се реши от изхода на Мондиал 2018 – битката за „Златната топка“.

Да, Лео отново направи дубъл с Барселона и спечели „Златната обувка“. Кристиано пък отново триумфира в Шампионската лига с Реал Мадрид. И двмата все още са със статут на най-големите звезди в отборите си, но влиянието им не е чак толкова осезаемо, колкото беше в предишни години.

И Меси, и Роналдо вече прехвърлиха 30-те и няма как възрастта да не оказва влияние. При Кристиано това е по-видимо, имайки предвид, че той е и с две години по-възрастен от големия си противник на терена.

След 10 години на пълна доминация, възможно ли е най-накрая някой да наруши двуполюсния модел? При едно добро представяне на Световното, защо не?

Вижте в галерията пет имена, които могат да отнемат „Златната топка“ от Меси и Роналдо, ако блеснат на Мондиал 2018.

Новините

Най-четените