Леванте май се погрижи Реал да остане без треньор преди Ел Класико

Слабата серия на Реал Мадрид продължава и седмица преди Ел Класико "кралете" допуснаха конфузна загуба от Леванте - 1:2 на "Бернабеу" в двубой от 9-ия кръг на Примера дивисион.

Така европейските шампиони нямат победа вече месец - от 1:0 над Еспаньол на 22 септември.

Твърде вероятно е да се стигне до треньорска смяна преди дербито с Барселона, тъй като се появиха информации, че ръководството на Реал вече преговаря с Антонио Конте да замени Жулен Лопетеги.

Иначе още в 7-ата минута гостите изненадаха Реал. Рафаел Варан допусна нетипична за себе си грешка, като не успя да пресече подаване към Моралес. Нападателят на гостите излезе сам срещу вратаря, преодоля го и реализира на празна врата за 0:1.

Само след пет минути Варан допусна нов гаф. Световният шампион игра с ръка и след консултация с ВАР главният рефер отсъди дузпа, след като беше преценено, че бранителят нарушава правилата в наказателното поле. Марти хладнокръвно реализира удара от 11-те метра и отново смълча "Сантяго Бернабеу".

В 17-ата минута Серхио Рамос засече с глава центриране от корнер, топката срещна напречната греда и тупна на голлинията, след което Марко Асенсио я вкара в мрежата. На повторенията обаче се видя, че последният е бил в положение на засада и попадението правилно не беше зачетено.

Реал започна да натиска, но гол така и не падаше. Все пак в 72-рата минута Марсело успя да намали.

В 76-ата гредата се притече на помощ на Леванте за втори път, като този път шутът беше на Бензема.

В крайна сметка домакините не успяха да стигнат до второ попадение и да измъкнат поне точка срещу гостите.

Новините

Най-четените