Това са хората, които управляват Барселона

Барселона се намира в тежък период от историята си, след като само преди две години клуба спечели требъл и покори света.

Покрай раздялата с Неймар слабостите на отбора изпъкнаха, а вътрешните проблеми станаха видни за всички.

Когато нещата вървят и всички са доволни никой не си задава въпроси, но в трудните времена най-ясно си проличават слабите и силните звена в даден тим.

Най-големият коз за Барса е ясен - клубът притежава един от най-добрите футболисти в историята и цялостната си стратегия около него - както на теерена, така и на пазара.

И макар това понякога да създава трудност, през годините този модел се е утвърдил като печеливш за отбора.

В момента обаче добре смазаната иначе машина отказва да работи и бе логично хората да се запитат къде е проблемът.

Неймар не бе в главната роля на „Камп Ноу" и затова вината за разпадането на колектива не би следвало да се хвърля върху него - нито върху Меси, който сякаш единствен крепи тима и го отделя от средняците.

Не може да бъде винени тремьорът, който не получи обещаното атомно трио и сега трябва да сменя изцяло концепцията, с която дойде само преди няколко месеца.

Напускането на Неймар отпричи пълен хаос в клуба и заедно с другите трансферни неудачи накара феновете да се запитат кой всъщност отговаря за трансферите в Барса.

Много се изговори за ръководството на Барселона, което носи отговорността за създалата се ситуация, но малцина са наясно каквва всъщност е ролята на многобройните директори в клуба.

Вижте в галерията хората, които взимат решенията в Барса.

Новините

Най-четените