Новата звезда на Барса: Луда глава със секси сестра и татуировка на кон

Артуро Видал преминава в Барселона!

Трансферът вече е сигурен и беше потвърден от ръководството на каталунците, както и от досегашния клуб на чилиеца Байерн Мюнхен.

След като премине медицинските прегледи, халфът ще подпише тригодишен договор, а Барса ще плати около 30 млн. евро за правата му.

Видал вече благодари на феновете на баварците и беше изпратен с добри думи от един от босовете в клуба Карл-Хайнц Румениге.

"Благодаря на Байерн и на всички фенове. Истински се наслаждавах на времето в Мюнхен. Искам да благодаря на клуба и за шанса да приема новото предизвикателство в Барселона", коментира 31-годишният играч. "Искам да благодаря на Артуро за трите прекрасни години в състава на Байерн. Заедно с него ние постигнахме голям успех, а Видал имаше голяма роля в това. Той винаги се намираше най-отпред в големите мачове, на него винаги може да се разчита", каза за него Румениге.

С неговото пристигане Барселона получава един непримирим боец в центъра на терена с разнообразни качества и в двете фази на играта. Старши треньорът на каталунците Ернесто Валверде потвърди, че Артуро Видал ще внесе много енергия в халфовата линия и го сравни с напусналия в посока Китай Паулиньо.

"Той има много опит и е играл много мачове за тимовете, в които е бил. Свикнал е да играе в големи мачове. За футболист като него няма да има голямо влияние преминаването от един шампионат в друг. Артуро няма да промени стила ни, а ще го обогати", обясни Валверде.

Какво още могат да очакват в Барса от Видал? Той е човек с голямо сърце, който никога не се предава, но същевременно е и луда глава, получава доста картони на терена и веднъж даже съсипва едно Ферари за над 300 хил. евро...

Що за личност е Видал на терена и извън него може да видите в галерията.

Новините

Най-четените