Мърсисайдско дерби и сблъсък Арсенал - Сити

Паузата за националните отбори най-накрая свърши, а 30-ият кръг във Висшата лига ще ни предложи цели две страхотни дербита.

Стратираме мощно още в ранния съботен следобед с битката за Ливърпул на „Анфийлд“. Евертън няма победа като гост в дербито вече 20 години, но има и защо да е оптимистично настроен.

Тимът на Роналд Куман, заедно с Тотнъм, събра най-много точки досега през календарната 2017-а – 23 в 10 мача. В тази класация Ливърпул е едва 10-и, с 10 по-малко при същия брой изиграни двубои.

Битката за града на Бийтълс ще е интересна, но не по-малко напрегнато ще е на „Етихад“, където се срещат Манчестър Сити и Арсенал в последния мач от кръга.

В неделя от 18:00 часа „гражданите“, които са временно трети в класирането, приемат шестия Арсенал. Ситуацията при лондончани е доста сложна – бъдещето не само на Арсен Венгер все още е неясно, но не се знае какво ще стане и със звездите Месут Йозил и Алексис Санчес.

Сега е перфектното време за Сити да измъкне максимума, защото до края на април тимът на Пеп Гуардиола го очаква поредица от изпитания. Още в следващия кръг „гражданите“ гостуват на лидера Челси, а в края на месеца идва още един сблъсък с Арсенал, този път на 1/2-финалите за ФА Къп, и отложеното градско дерби с Юнайтед.

Какво да очакваме от кръга – вижте в галерията.

Новините

Най-четените