Кетото, както накратко наричаме кетогенната диета, дойде, за да остане.
е предизвикателство. Пример. Вдъхновение. В поредица от материали с примера на Керана и трима служители на различни компании ще ти докажем, че в работното ежедневие има място и за активен живот, спорт и здравословно хранене.
Режимът се настани колебливо в списъка с препоръчвани от кого ли не диети, но се утвърди като начин на хранене, който далеч не е поредната мания. Освен това кетото особено много допада на хора, които така или иначе обичат да си хапват месо, яйца и пресни зеленчуци.
Няма нужда да казваме "Не" дори на любимите палачинки.
Напълно възможно е приготвянето на сочни кето палачинки и то само с три съставки. Без търсене на ядкови брашна, които често са трудни за намиране и/или неоправдано скъпи.
Без екзотични добавки, които да наподобяват онези, обикновените палачинки.
Тези кето палачинки са невероятно бързи за приготвяне и са решение за кето обяд в кутия, към който да се добавят и други благини като шунка, както е в този случай.
Предупреждаваме обаче, че палачинките са изключително засищащи и две са напълно достатъчни за обяд дори за много гладен работещ човек.
Въпреки това ви даваме дозата за 4 до 6 палачинки, за които ни трябват:
- 1 опаковка крема сирене от 125 грама
- 3 до 4 яйца в зависимост от размера им
- Зехтин
Начин на приготвяне:
Най-лесно сместа се приготвя в блендер, като в купата му се постави крема сиренето, яйцата и около супена лъжица зехтин. Продуктите се блендират до получаването на гладка смес с малки мехурчета в нея.
Втори вариант е да се използва пасатор, като принципът на смесване е същият.
И третият начин е на ръка в дълбока купа - тази възможност не бива въобще да ви притеснява, сместа отново ще се получи чудесна, само трябва малко повече търпение и бъркане. При този вариант смесвайте крема сиренето, яйцата и зехтина на няколко порции, за да не се получат бучки.
Към готовата смес могат да се прибавят и подправки по избор - черен пипер, червен пипер или пък малко подсладител.
Междувременно загряваме незалепващ тиган, чугунен тиган или електрическа плоча на максимална температура. Изсипваме от сместа, като се стараем да правим палачинките малко по-малки от стандартните.
Когато започнат да се образуват мехурчета и краищата да се отлепят, е време палачинките да бъдат обърнати. По желание можете да намаслите леко тигана или плочата, но това далеч не е задължително.
Палачинките са по-лесни за навиване, когато са леко изстинали.
Подхождат си както със солени плънки - колбаси, крема сирене, пастети, разядки, така и с разнообразни видове тахан и позволените от кетото плодове и подсладители.
---
Повече за Get in Shape 5 можеш да научиш в специалната платформа, където ще откриеш на едно място историите на нашите участници, съвети за фитнес и хранене. Проектът се осъществява с подкрепата на: Next Level Fitness Club, Asics, Novo Nordisk, Entain, Experian, Flutter International.