Когато жените заразбират от футбол

Жените нищо не разбират от футбол!

И никога не са разбирали! А това е прекрасно!

Не случайно женският футбол се котира, почти като аудио-касетата и виниловата плоча към днешна дата. Колкото и да е атрактивен в дъждовно време за закоравелите чекибойци.

Проблемът е, че жените се нуждаят от футболисти, като умрял от глад вампир от свежа кръвчица. Неоспорим факт е, че след барманите (80-те години) и мутрите (90-те), сега най-доходоносно (а и лесно) е да си „обвържеш" футболист. Стига да не е Орлин Орлинов, че хем няма пукнат лев, хем бие, като Майк Тайсън.

Оказа се, обаче, че в риалити програмата "Прелъсти футболист", не са достатъчни само надървен силикон и джуки тип "възпалена вагина". Трябва да се гледат и досадни мачове за задължителното инфо, за да не се изпусне "милото".

Духът от бутилката беше пуснат в онова легендарно американско лято на 94-та, когато темето на Данчо Лечков прониза немците. За някаква си мизерна секунда, футбола стана модерен за българските жени. Напращели миски коментираха изкуствени засади, а 88-годишни бабички, обясняваха как се изпълнява правилно тъч. Нелепи картинки, които продължиха едва няколко седмици след световното в САЩ.

От тогава на всеки четири години (отчасти и на две, заради европейското), българските жени започват да „разбират" от футбол в рамките на месец-месец и половина. През всичкото останало време, от футбол разбира главно Сашо Диков.

Финализираният вчера мондиал от Вувузеландия (ЮАР), не направи изключение. Хиляди българки гледаха с тъга скучаещото дистанционно, режеха домати и краставици и се питаха, к'во му гледа на този тъп мач „милото", като не играят нашите в него!

И докато домашните силиконови футболни наложници си блъскаха еугленското мозъче, да разгадават странните геометрични фигури нарисувани върху „зеления килим", под прожекторите се перчеха „ударилите кьоравото".

Така наречените „футболни половинки" в лицето на Елеонора, Алисия, Лилана и разни други „убавици", обясняваха тактики, даваха прогнози, нищеха разбори. Октоподът Паул, просто миди да яде!

Гротеска и дразнеща гледка на специалистки в областта на гела, татуировките и чупките в кръста, изследвани върху телата на дузина нашенски некадърници, ритащи топка за изтрезняване.

Ами безумните студиа на БНТ със задължителните женки за украса? Смехория! Все едно Буги Барабата да ми обяснява съчетание с лента в турнир по художествена гимнастика. Или Фънки - синхронно плуване.

Слава богу, жужащият мондиал завърши. Още най-много седмица, „листопадните кифли" ще подъвчат малко обзори и ... край! Жените по тези земи ще спрат да разбират от футбол, поне за две лета.

Дотогава просто ще приемат „голове с плонж с глава", „проникване през центъра", „задна (и предна) ножица", „позволено влизане отзад", „високо вдигнат крак (крака)", „меко (и твърдо) подаване", „игра тяло в тяло", „наказателни удари", „симулиране" и какво ли още не от футболната терминология.

 И моля ви, без Виктория Бекъм серийно производство!

 В балканският ориент сме все пак!

#1 Phanagoria 12.07.2010 в 12:27:41

Световното по футбол в САЩ 1994 е от голямо значение не само за нас българКИТЕ. Футболното събитие привлича голямо винимание и през 1996 в Щатите е създадена т.нар. Major League Soccer. Три години по-късно Щатите са домакин и печелят Втората сетовна купа по женски футбол. Това прави играта още по-популярна и забележете, появява се лейбълът "soccer moms" за все повечето жени, които записват децата си във футболни училища. Но докато американските жени имат право на избор и са независими, то българските нямат. И за това са виновни българските мъже. Те, в духа на балканския ориент, смятат, че са единсвтените, които могат и знаят. Не насърчават и уважават жените си, а ги унижават и потискат, смятайки, че призванието им е да правят салата от домати и краставици и сексуално да ги задоволяват, докато същите ги наричат "листопадови кифли". Замислих се за отношението на автора към собствената му съпруга през последния месец. И се сетих за африканските мъже, които също като нашите са страстни почитатели на футбола. Толкова големи фенове са му те, че дори някои се самоубиват, ако любим отбор изгуби. На това се казва "истински мъж", VaGro! Статията Ви ме обижда и затова реших да коментирам. Българските жени също имат право на избор. Не забравяйте, че колкото повече жени коментират и се интересуват от футбол, толкова повече от техните деца ще ритат из стадионите, за да повторят успеха от лятото на 94-та някой ден.

#2 PureImpact 12.07.2010 в 12:48:26

Статията е на ниво. Ти се обиждаш защото се разпозна в кифлите от текстта май? И не говори небивалици за Щатите! Това, че МСЛ се създава след 94 не значи, че футболно първенство не е имало преди това. Като запалена футболна фенка сигурно си спомняш, че хора като Пеле и Джордж Бест са играли в Америка доста преди световното. И футболни майки има откакто го има Волвото комби, МТВ и американските ситкоми. Иначе нека жените гледат футбол, само да гледат внимателно.

#3 r_p_mc 12.07.2010 в 14:15:21

присъствието на некомпететния рус косъм в студиото на БНТ е много дразнещо...и в действителност що се напъват да бъдат актуални с теми като футбола, направо си е досадно. Разбирам поне да разбираше нещо момичето или да сложат момиче което знае за какво иде реч. Ще е далеч по-добре

#4 Профилът е закрит 12.07.2010 в 17:08:25

Phanagoria | 12.07.2010 ---------------------------------- нима въпросния аГро има жена?! Останах с впечатление, че прави опити да се запознае в нета и сайтовете за запознанство... поне имаше такава статия- остро саркастична, оплюваща жените които не му пишат ))

#5 N!P 12.07.2010 в 21:24:32

аз защо никой не смее да критикува недоразумението гигова/съчетание от изкуствен интелект и кифла/опънала яростно нервите с невнятните си изяви по време н а излъчване на световното? ...

#6 fusss 02.08.2010 в 14:38:29

Добре... Признавам, че има някои жени, които в действителност започват да разбират от футбол, за да направят някакво впечатление, да предизвикат внимание, такива неща... Но има и такива, които в действителност знаят какво говорят! Но не това ме издразни в тази статия, а това че не се дава право на жените да играят. То тук в България мъжкия футбол не е оправен, а казвате, че женския си не си го бивало. Уж демократична държава ама... Щом мъжете мога да си бръснат краката и да си скубят веждите, защо жените да не могат да играят футбол, а? И пак казвам, че става въпрос, че има такива, които наистина с интересуват от футбол! Това че има някакви жени с червени коси, не означава, че всички жени са червенокоски, нали? ;)

Новините

Най-четените