Веселите полицаи

Полицията е строг, отговорен за реда орган и не подхожда на служителите й да се държат като обикновени граждани.

Ако смятате, че това твърдение е вярно и е универсално за целия свят - много сте се объркали. Нищо подобно не важи за полицията в столицата на Исландия - Рейкявик.

Полицаите в северната държава са изключително весели, дружелюбни и човек ще си помисли, че по цял ден скучаят, поне ако се съди по количеството усмихнати селфита и фотографии, които са събрани в спретната колекция в Instagram (галерия).

Според сайта Bored Panda, освен с дружелюбното си отношение към гражданите, кученцата и всички други живи твари, полицията в Рейкявик може да се похвали с още нещо: това е единствената полиция в света, на която практически не й се е налагало да използва оръжие, за да въдворява ред.

Наистина е куриозно, че първата смърт на гражданин в следствие на огнестрелно оръжие, използано от страна на полицията се случва в РЕйкявик едва през 2013 година. Тогава въоръжен мъж започва да стреля срещу двама полицаи и самозащитата им е неизбежна.

Разбирате, че при толкова ниско ниво на престъпност, каквото има в Исландия, полицаите действително имат доста време за да ядат сладолед и захарен памук, да се спускат с шейни, да карат колела офроуд, да си правят селфита и дори да придремват, когато изгрее и без това оскъдното слънце.

Новините

Най-четените