10 невероятни места, които да посетим през 2020-а

"Човекът е човек тогава, когато е на път!", е казал някога "поетът с ватенката" Пеньо Пенев. Повече от 60 години след смъртта му, това е девиз на почти всеки пътешественик, който обича да пътува, да се запознава с нови места, култури и традиции и да завързва нови познанства.

Вече ви показвахме няколко места в България, които да посетите през февруари. Когато говорим за пътуване в чужбина, е нужно по-дълго планиране и внимателно избиране на дестинациите. А и повече средства.

Трябва да решите дали ще е извън континента, дали ще търсите екзотика или ще наблегнете на културно-историческо опознаване на света; дали ще бъдете със семейството, с приятели или сами и съответно да уговорите отпуски.

В някои обичани места трябва да се внимава и за военни конфликти и да се следи дали границите са отворени.

При всички случаи след всяко пътешествие се връщате като нови хора - заредени и готови за подвизи, било то служебни или в личен план. А и почти всеки проблем изглежда доста по-разрешим след хубаво приключение.

Туристическата карта дава доста голям избор - било то в Европа, САЩ или Африка, има градове, курорти и острови, които предлагат изключителни възможности, понякога и не толкова скъпи, и едновременно с това спират дъха.

Някои по-екзотични, други доближаващи до природата и с възможност да се наслаждавате на неповторим залез и уникални природни забележителности, трети - с най-забавните увеселителни паркове и вкусна кухня.

Ако през тази година се каните да осъществите такова пътуване, ето няколко предложения, които CNN Travel отправя. Вижте ги в галерията.

Новините

Най-четените