Webcafe

Sour коктейл право в целта

webcafeAd блок
14.05.2018, 17:52 (обновена 15.05.2018, 09:39)

еп. 5/10: Bulleit Sour

Това лято здраво сме се прицелили в домашно приготвените, приятно алкохолни напитки, на които да се насладим най-отговорно в компанията на близки и приятели. Едно от задължителните остриета в арсенала на домашния барман е Sour коктейлът, приготвен с истински бърбън от Кентъки, чиято рецепта е на цели 150 години и чийто пикантен, чист и сух вкус е особено подходящ за приготвяне на впечатляващи коктейли.

Такива ще приготвиш и ти за нула време и то в домашни условия, ако просто следваш лесните стъпки в този епизод на World Class Home Edition.

Bulleit Sour

Съставки:

  • 50 ml бърбън Bulleit
  • 25 ml прясно изцеден сок от лимон
  • 12.5 ml захарен сироп 2:1
  • 4-5 капки ароматен битерс (тип Angostura)
  • портокалова кора

Метод: Съставките се разклащат в шейкър, пълен с лед (или в друг плътно затварящ се съд), за около 10-12 секунди. Коктейлът се прецежда през фина цедка в чашата за сервиране, която предварително е напълнена с лед. Парфюмира се и се декорира с кора от портокал.

За World Class Home Edition

World Class Home Edition пренася първокласното коктейлно изживяване в комфорта на собствения ви дом. Следете поредицата рецепти за коктейли, приготвени в няколко лесни стъпки от World Class барманите на България Николай Нейков, Димитър Димитров и Димитър Петровски с висококачествена алкохолна основа, семпли и достъпни съставки, и без специализирани бармански инструменти, за да се насладите на истински страхотни напитки винаги, когато ви се прииска.

Oще: ad блок  world class home edition  коктейл  рецепта 


Още от World Class Home Edition

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.