Камерън заплаши Русия с ответни мерки заради Литвиненко

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обяви, че кабинетът обмисля мерки, които да наложи срещу Русия в отговор на разкритието за силно вероятната връзка между Владимир Путин и поръчката за убийството на Александър Литвиненко.

Камерън определи казуса като "абсолютно отвратителен", в интервю за Скай Нюз.

Той даде заявка, че ще проведе консултации със съда, за да се предприемат допълнителни мерки по разследването.

Камерън заяви, че не отхвърля възможността за въвеждане на нови санкции срещу Русия заради "неприемливото нарушаване на международното право", но в същото време коментира, че Лондон е длъжен да поддържа "определено ниво на взаимоотношения" с Москва, така че да се намери решение за кризата в Сирия.

По думите му - той се отнася към взаимодействието с Русия е "с ясен поглед и много хладно сърце".

Кремъл отказва да признае изводите от разследването, което определи като "отровно" за връзките между двете страни.

#1 TheRock 22.01.2016 в 09:58:56

Чакайте да видите какво ще си се случи сле огласяване на окончателият доклад за сваленият Боинг над Украйна. Путин ще търка наровете в Хага.

#2 jens xp 22.01.2016 в 10:30:00

Путин ще си го премести! А англичаните са само едни лайнари, нищо повече! Нека да кажат за парите на руската мафия в английските банки, като са толкова отворени за "мерки"! И за олигарсите! Апропо, какво точно "направиха" относно разследването за Георги Марков? Българските ченгета си ходят в Англия и не им пука на оная работа. Ами червените фирми на ДС в Англия и нейните офшорки, като Каймановите острови или Вирджините? Айде холан!

#3 TheRock 22.01.2016 в 11:14:31

В новинарския поток от ББС за убийството на Литвиненко изпъква следния цитата от Лиам Фокс: “People like myself who criticised Russia’s behaviour were regarded as hawkish and provocative. But I think it’s very clear that this is a monstrous gangster state that we face in Russia and we can’t possibly treat them as an equal partner in global affairs.” Мисълта ми е че повече такива политици трябват за да ударят още по-здраво престъпната власт на Русия. Не може и не трябва да има милост към такива долни същества.

#4 TheRock 22.01.2016 в 11:20:39

Русия обяви фалита на Внешпромбанк Руските власти обявиха в несъстоятелност Внешпромбанк - голяма банка с високопоставени клиенти, изпаднала във финансова нестабилност след манипулиране на сметки, предаде Франс прес. През последните години това е една от най-големите институции, които Русия затваря, отбелязва агенцията. Централната банка обяви в комюнике, че е отнела лиценза на тази банка, която е на 40-о място по активи от над 700 в страната. Като причина се посочва недостатъчното капиталово равнище. Според сп. "Форбс" сред клиентите на Внешпромбанк са членове на семействата на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, на вицепремиера Дмитрий Козак, на шефа на руския олимпийски комитет Александър Жуков и на руския посланик в Украйна Михаил Зурабов. Други медии споменават сред клиентите Православната църква и петролната компания Транснефт. http://www.mediapool.bg/rusiya-obyavi-falita-na-vneshprombank-news244540.html ======= Я, Путин си го премести! Между бузките!!! Прости русофили!

#5 Оби Уан 22.01.2016 в 16:03:22

Камерън заяви, че не отхвърля възможността за въвеждане на нови санкции срещу Русия заради "неприемливото нарушаване на международното право"... ********************* А подслушването от страна на САЩ на всички "съюзнически" правителства ПРИЕМЛИВО нарушаване на международното право ли е? И за разлика от горния казус, тук няма "вероятно", "може би" и т.н.

#7 Dox 22.01.2016 в 23:27:37

Не бой се, Бичи. Те, англичаните са готини пичове. Ако случайно осъмнат с некой Тайфун, ще излязат, ще предложат чай с бисквитки /също като нас/ и след това ще са първи приятели. А вие там, отвъд океана, въобще пък няма от какво да се притеснявате. Докато не гръмне Йелоустоун, де.

Новините

Най-четените