26-те шедьовра на Леонардо ди Каприо

Ако можем да вярваме на слуховете, Леонардо ди Каприо този път ще вземе "Оскар" за ролята на дългокос трапер от Севера в дългоочакваната сага на Алехандро Гонзалес Иняриту "Възвръщенецът".

Скрит зад хипстърска брада, актьорът мина през ада, яде бизонски черен дроб и на няколко пъти умира от студ в далечно Калгари (одумваните снимки на лентата вече влязоха в митологията на Холивуд за Жертвите, които изисква Изкуството).

Но никое от изброените мъчения, на които се подложи Лео, не може да е изненада за някой, който е следил отначало неговата кариера.

В продължение почти на три десетилетия, Ди Каприо затвърждава репутацията си на един от най-отдадените на работата и най-самоотвержени актьори.

Това всъщност си личи още от самото начало, в което показа своя изключителен талант - той получи признание и номинация за "Оскар" още през 1993-та година за ролята си на умствено изостанало момче в "Защо тъгува Гилбърт Грейп?".

via GIPHY

Серията романтични роли през 1990-та във филми като адаптацията по пиесата на Шекспир "Ромео и Жулиета" и онзи незначителен филм за един кораб, който потъва, след като се сблъсква с айсберг и който никой не си спомня - го преврнаха в международен сърцеразбивач на сърца.

Ди Каприо можеше лесно да остане в спомените на тийнейджърите именно като красавец и да използва тази своя слава до края на кариерата си.

Но вместо това той се въоръжи с амбиция и започна да развива своя талант, докато се превърна в първокласен актьор, който редовно е ухажван от режисьори като Стивън Спилбърг, Ридли Скот и - най-основно - Мартин Скорсезе, който така се пристрасти към работата му, че заедно направиха цели пет филма.

Ди Каприо също така помогна на Скорсезе да спечели своя пръв Оскар с "От другата страна" (The Departed). Така че, с още една великолепна роля, която със сигурност ще бъде най-малкото номинирана, определено моментът за триумф настъпва.

Вижте в галерията ролите от богатата кариера на Ди Каприо, подредени по възходящ ред - от най-слабите му изпълнения - до най-добрите.

И на първо място, естествено, е...

#1 Rhapsody of fire 03.12.2015 в 22:55:21

Не съм гледал всички посочени филми, но от тези които съм гледал, най-бях впечатлен от Злокобен остров.

#2 Nikkor 04.12.2015 в 22:59:45

Мисля че е крайно време да му дадат Оскар за ...цялостно творчество. Майтапа настрана, невероятен актьор. Всъщност в случая Оскарите нямат никакво значение.

#3 бай Йух 06.12.2015 в 08:58:16

Изобщо не съм съгласен. С ролята си в "Титаник" наистина може да остане запомнен за поколенията, но най-добрата му роля в която съм го гледал, поне за мен е в "Защо тъгува Гилбърт Грейп". Едно че там е малко дете още, второ е неутвърден актьор, без почти никаква рутина и въпреки това изигра толкова умело умствено изостанал, че в началото си мислех, че наистина са наели умствено изостанал да играе.

#5 Denitsa D 20.01.2016 в 16:22:02

След като човек е нарекъл един от киношедьоврите на киноизкуството за всички времена "онзи незначителен филм за един кораб, който потъва, след като се сблъсква с айсберг и който никой не си спомня", съвсем изгубих вяра в еволюцията на вида ни.

#6 voxy 22.07.2016 в 11:32:50

безобразна подредба на най-добрите роли на Ди Каприо, уникално слаб коментар и за самите филми, но предвид че ролята му в Титаник е сложена на първо място се разбира що за бозав автор е писал тази статия

Новините

Най-четените