"Ей, това е оня, който умира във всеки филм!"

Да не си навършил 60 и вече да си "умирал" 25 пъти. Това е историята на актьора Шон Бийн, който е истинска онлайн знаменитост с това колко често персонажите му гушват букета във филми и сериали. Гледали сме как това става във "Властелинът на пръстените", гледали сме го и в Game of Thrones, но това въобще не изчерпва дългия списък...

"О, Боже мой, те убиха Шон Бийн!" е реплика, която няма как да чуете от зрител. Защото истинската изненада е, когато негов персонаж оцелее.

Тази тенденция не е умишлена и в никакъв случай не означава, че Бийн е лош актьор. Напротив - добър е в занаята си. Поради това често получава второстепенните роли на загиващи геройски мъченици или на отдадени на каузата си "злодеи", които намират смъртта си по зрелищен начин.

Бийн е бил герой от фентъзи роман, таен агент, член на ИРА, фермер, войник, психопат-убиец и какво ли още не. Често обаче тези му персонажи не доживяват финалните надписи, което превръща актьора в майстор на екранната кончина.

Стигна се дотам, че в интернет има сайтове, в които фенове настояват персонажите на актьора в бъдещи продукции да живеят. #DontKillSeanBean е бил дори и маркетингова кампания, а при всяко обявяване на проект на актьора мнозина се шегуват колко ли минути/ епизоди ще оцелее героят му.

Самият Бийн казва, че няма против това, че персонажите му умират така често. Дава за пример Шон Конъри, който някога бил казал, че отказва роли, в които героите му умират, тъй като не било "добра карма". "Не знам в каква ситуация ме поставя това", шегува се Бийн.

"Изненадващо е, когато оцелея. Приятна изненада за мен е и, надявам се, за зрителите, тъй като те винаги очакват да умра", казва иначе срамежливият актьор.

В галерията ни можете да видите всеки филм и сериал, в който Шон Бийн е "умирал" на екран.

И не очаквайте само популярните такива. Започваме от ранната кариера на актьора и достигаме до наши дни, когато сценаристите вече по-често оставят героите му живи. Не за друго, ами защото така си гарантират, че ще изненадат публиката.

Както ще забележите, сценаристите сякаш експериментират, за да не повторят негова "смърт" от друг филм. Имайте предвид, че на места Шон е поомазан с боя, за да отрази нещастната съдба на героите си. Не се плашете, но бъдете предупредени: тук има множество спойлери за продукциите, в които Бийн участва.

Новините

Най-четените