Починалите актьори, които Холивуд върна на екран след смъртта им

Холивудските звезди също са хора и рано или късно смъртта застига и тях. При едни тя е по естествени причини и се дължи на възрастта им. Други стават жертва на инциденти, които прекъсват не само кариерата, но и житейския им път твърде рано.

Тези трагични моменти засягат както близките на актьора или актрисата, така и техните фенове. Но когато подобен случай стане по време на снимките на филм, засегнати са и неговите продуценти и целия екип. Без значение дали починалият е имал основна или второстепенна роля във филма, най-малко са нужни промени в сценария, в случай, че не всички сцени с него вече са заснети.

Понякога обаче това не помага. Необходими са други мерки, за да може актьорът да "завърши" своята роля и филмът все пак да види бял свят.

Тук помагат технологиите. От години насам Холивуд инвестира във все по-развити начини за дигитално пресъздаване на нечие лице. Подобна техника е използвана още през 1993-а за "Гарванът", а продължава да се използва и до днес. Целта? Проект за милиони долари да не бъде захвърлен, просто защото основен актьор е напуснал изненадващо този свят.

В галерията ни можете да видите няколко актьори, които въпреки смъртта си, са се появили във филм с помощта на технологии, дубльори и промени в сценария.

#1 e-mil 13.09.2018 в 00:32:06

Ефектите в "Гарвана" не са CGI, както си мислите. В началото на филма има стари заснети кадри с Ли, а там където е ползван дубльор, ако се вгледате ще видите, че най-често лицето му е в сянка или просто не се вижда. Най-драматичната намеса е в кадъра със счупеното огледало, но там пак не е CGI, а просто наслагване на лицето му.

Новините

Най-четените