Продават се непубликувани снимки на The Beatles

Непубликувани досега снимки на The Beatles ще бъдат обявени за продажба. Снимките и негативите са оценени на около 2 хиляди паунда след като в продължение на близо половин век са били скрити в семеен албум, съобщи BBC.

На тях четиримата от легендарната група работят по първия си албум A Hard Day's Night през март 1964 г. в театъра Scala в Лондон. По принцирп снимането там било забранено, но отговорникът за реквизита в театъра Питър Олкорн успял да го направи и запазил фотографиите. Снимките показват музикантите по време на работа и в моменти на почивка.

Олкорн всъщност не бил фен на The Beatles. Дъщерята му Джаклин Грифин споделя пред медиите, че баща й така и не разбирал защо толкова се шуми около бандата и смятал, че това е просто едно от групите, до които той се докоснал покрай работата си. Затова и за него снимките нямали кой знае каква сантиментална стойност, освен това бил почитател на джаза.

Сега Олкорн е на 87 години и живее в Престън, Ланкашър. Той обяви, че продава снимките чрез Omega Auctions в Стокпорт на 19 май. Организаторите на търга очакват да предизвикат голям интерес.

Новините

Най-четените