След 14 г. на власт, Чавес получи още 6

След 14 години на власт президентът на Венецуела Уго Чавес е преизбран на поста за четвърти шестгодишен мандат, стана ясно от предварителните резултати след изборите вчера.

Националният избирателен съвет съобщи, че Чавес е подкрепен от 54.42% от гласувалите, докато съперникът му Енрике Каприлес е получил 44.97% от вота. Това са данните след преброяване на 90 на сто от бюлетините.

В едночасова реч от балкона на двореца Мирафлорес, Чавес благодари на гражданите на Венецуела за участието в гласуването и отделно - на опозицията, която призна и го поздрави за победата му.

Поздравявам тези над 8 милиона души, които гласуваха за революцията, за социализма, за величието на Венецуела, каза президентът.

Според председателя на Националния избирателен съвет Тибисай Лусена избирателната активност е била 81%, а изборите са протекли спокойно, без смущения.

58-годишният Чавес ще встъпи в длъжност на 10 януари 2013 г. "Някои казват, че съм тиранин. Който иска процъфтяваща и зряла демокрация, да дойде във Венецуела", заяви Чавес при пускането на бюлетината си в столицата Каракас.

#3 Чинчифон 08.10.2012 в 11:53:22

Иване,държавният капитализъм се нарича социализъм,още от времето на Маркс.При днешният,автентичен капитализъм,народите избират различни органи по демократичен начин.Но истинската власт е на тихи банкери,които никой не избира.Въпреки свещената банкова тайна,от мрежата се разбра,че в България има банкер,чието месечно възнаграждение е по-голямо от сумата на заплатите на всички министри,взети заедно.На ВСИЧКИ!

#5 Bobby_gBG 08.10.2012 в 12:31:08

И факт е че след разпадането на СССР западните капиталисти които до тогава се сдържаха, зарязаха всякакво благоприличие, и започна масовата лакомия за пари...

#6 Bobby_gBG 08.10.2012 в 12:46:54

А реакцията на опозицията показва че за пореден път това са ЧЕСТНИ избори които се печелят от Чавес по ЧЕСТЕН път. Това дали е популист е друг въпрос - и ББ е популист. Но народа си ги избира. Ама да дойде свинчо да ни обясни как диктатурата във Венецуела пак е победила

#7 Fedar 08.10.2012 в 12:56:30

Боби, Свирчо цитира WSJ и официално изследване, което е в унисон със законите на формалната логика, следователно Свирчо е прав. Това, че Чавес е имал опозиционен опонент, който е спечелил 44% от гласовете не означава абсолютно нищо, защото "аргументът не е в съгласие с правилата на формалната логика". Представяш ли си само как Ким Чен Ир и Кадафи са ходили едно време по избори и са биели на едвам-едвам "на мъка" опозиционните кандидати. Голямо треперене е било, голямо нещо.

#8 Fedar 08.10.2012 в 12:59:54

Но аз нямам и капчица надежда, че Прасето ще прояви и прашинка доблест и ще си признае. Естествено, още в 9-9:30 Нюйоркско време, той ще се изтъпани тук и ще започне отново да се въргаля в собствените си фекалии. Пак ще ни обяснява, че въпреки, че навън грее слънце, на практива е непрогледна нощ, защото греенето на слънцето е само субективно твърдение, при това непозоваващо се на реномирани западни журнали и достоверни статистически изследвания, докато фактът, че навън е нощ, въпреки греещото слънце, е безспорно доказан посредством методите на формалната логика.

#12 iii_krv 08.10.2012 в 19:20:39

Blagovest Iordanov | 08.10.201217:58 Яко. Добре, че поимва петрол, че иначе...да са го забравили г-на Чавес. То много трудна тази работа, като върви поток от нефтени пари. Пък и що им дреме, че растежа на БВП може да е 14 % вместо 4 %? Я по-добре да си пием текилата или какъвто дистилат там се ползва https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ve.html Гледам тия са по-зле от нас като покупателна способност Усмивка С толкова нефт (12 позиция като добиваща държава!)...да замълча, че ще кажа нещо нелюбезно. =================== Благодарим, че ни отваряш очите, ама някои като мен са си по- кьорави- така, че скажи нам, на каква позиция по покупателна способност са Венецуела, Гърция, Чехия, Румъния и ест. България?!

#13 iii_krv 08.10.2012 в 19:22:01

Според уважаваната организация CIA

Новините

Най-четените