Вторият кабинет на Бойко Борисов трая минута

"Пожелавам успех на Пламен Орешарски, когато отиде да преговаря със Сидеров за европейските фондове". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с президента Росен Плевнелиев, където отиде да получи и да върне мандата за съставяне на правителство.

Преди това Борисов изчете списъка на правителството, което предлага, с премиер самият той: Лиляна Павлова, вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройство, Веселин Вучков - министър на вътрешните работи, Томислав Дончев - министър на европейските фондове, Делян Добрев - министър на икономиката и туризма, Димитър Главчев - министър на енергетиката, Десислава Атанасова - на здравеопазването, Десислава Танева - на земеделието и храните, Доброслав Димитров - на информационните технологии и електронното правителство, Ивайло Московски - на транспорта, на правосъдието - Диана Ковачева, Ивелина Василева - на екологията и водите, Тотю Младенов - на социалната политика, Аню Ангелов - на отбраната, Вежди Рашидов - на културата, Николай Младенов - на външните работи.

Според лидера на ГЕРБ, ако от БСП и ДПС му се били помолили, той щял да им даде един депутат да съставят правителство.

След като Борисов върна мандата, президентът обяви, че още днес ще връчи на БСП - втората политическа сила, мандат за съставяне на правителство

Новините

Най-четените