ДПС очаква четири мандата

ДПС изпълни политическата цел да съхрани минимум позициите си в Европейския парламент - трима евродепутати, но реалността би била друга, ако има четирима. Това обяви лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан.

„Явно ДПС се утвърждава като стабилна трета политическа сила и не се оправдаха мрачните прогнози, че ДПС можеше да се измести от тази позиция", каза той.

На въпрос дали е редно правителството да подаде оставка, Местан отговори многозначително в типичния си стил: „ДПС е коректен коалиционен партньор, но ДПС уважава мнението на хората, в този смисъл ние признаваме изборния резултат".

Той отбеляза, че ще направи оценка за резултата на победителя, след като види окончателните данни.

Местан обяви, че вярва на социологията и на екзит половете, но има и някои съображения, имайки предвид разговорите с местните структури на партията, които го карат да бъде „по-предпазлив за вътрешно политическите рефлексии на вота".

"Ще бъде напълно различна реалност, ако сме реализирали 4 мандата, каквито очаквания имаме", каза Местан.

„Тази вечер ще видите, може би, тук Делян Пеевски", каза Местан и отклони журналистически въпрос за връзката на младежкото ДПС с неправителствената организация за наблюдатели "Младежка толерантност", която беше глобена за нарушения на вота.

Новините

Най-четените