Бойко Борисов поиска арести по върховете на МВР и ДАНС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи призив към главния прокурор Сотир Цацаров към арести на управляващите. Той заяви, че вина за станалото с КТБ имат правителството, ДАНС и МВР. Той наречеминистъра на финансите Петър Чобанов "недоразумение" - дума, с която определи и главния секретар на МВР Светослав Лазаров.

"Арести на тези хора. Така, както Цветан Цветанов го влачеха по съдилищата, трябва тези да ги видя всичките там повлачени - от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев - всичките. Орешарски пръв", това каза Борисов пред журналисти при откриването на кръстовището на две нива до Семинарията, като подчерта, че отправеният призив е към прокуратурата.

Борисов подчерта доверието си в прокуратурата и заяви, че трябва да й се дава кураж, защото в момента само тя е на ход.

Той поздрави Сотир Цацаров заради признанието за грешката с арестите на хора, заподозрени в намерение за убийството на депутата Делян Пеевски.

"Да признаеш грешката е още по-голяма сила. Затова просто трябва да не им се церемони в момента - който е проспал, който е виновен за всичко това. Дето се вика, ако оставката е само моралният начин - нали същите тези хора репетираха с мен една година и нищо вярно нямаше в това - 16-20 дела водят в момента. Просто те работят по клише", каза Борисов във връзка с казуса с КТБ.

Борисов поиска незабавна оставка на управителния съвет на БНБ. "Иван Искров излезе и с цялата си наглост каза: "Политиците са на ход". Ама защо ние да сме на ход? Когато взимахте големите заплати, ние ли бяхме на ход. Премиерът взимаше 3200 лв. Те взимат 30 хил. на месец - откъде накъде", каза още Борисов.

"Така нареченият Орешарски пряко контролира ДАНС. Знаете ли какви са заплатите в ДАНС - от 3000 лева и нагоре. Къде бяха тези хора? В същото време са сменили точно на финансовото разузнаване шефа с там някакво момиче на 25 години и са "омели" всички кадри, които трябва да се занимават с това", каза лидерът на ГЕРБ.

Той каза още, че му е интересно с кои банкери са се срещали Орешарски, Чобанов и Стойнев. "Камерите на банките да се заемат и да се види по трезорите кой е ходил", призова Борисов.

Той разчете в природните бедствия в страната знак от Господ за оттегляне на правителството така, че да си отдъхне държавата.

#1 puebloto 14.07.2014 в 03:33:58

егати държавата,щом като най-долната и тъпа мутра иска арести?!? ко? не! кой е тоя цървул бе? най-наглия крадец в цялата история,разпорежда арести???? майко мила.......ЧАЛГА Е!

Новините

Най-четените