Да би мирно седяло, не би прайда видяло

Прайдът настана и отвлече вниманието от по-маловажни въпроси като проекта за АЕЦ "Белене". Тази събота дори евентуална евтаназия на кравата Пенка, която скита извън ЕС без задграничен паспорт, няма да може да ви разсее от прайда в София, подготвения контра-парад и отразяването им.

Телевизиите ще редуват хора с перуки с хора с обръснати до кръв глави цял ден, за да не губят темпото от лайфовете за кралската сватба.

Възможно е обаче да искате да отидете на събитието - за да изразите себе си и позицията си, за подкрепа на приятел, от любопитство.

Лошото е, че София по принцип не е най-безопасният град за живеене. Разбира се, не е толкова опасно, колкото в Ботевград или във Виноградец по време на детски рожден ден, но все пак... По време на София прайд, който за по-лесно се нарича "гей-парад", става още по-рисковано.

Центърът на столицата се изпълва с полиция, за да следи улиците да не бъдат превърнати в карта на Counter Strike, в която всеки подръчен предмет е оръжие. Разбира се, винаги можете да си пуснете брада и да станете невидими, но понякога и особено ако сте жена, това не е опция.

Просто се пазете от тези в тъмносиньо с палките. Те са изнервени, че им се налага да организират кордони в юнското слънце и да пазят шепа безобидни хора.

А изнервен и полицай никога не е добра комбинация.

Оглеждайте се и за момчета с качулки, шапки и/ или много татуировки. След брадата, шапките и качулките са камуфлаж номер едно и се използват от крайно опасни елементи като избягалите от затвора в последните месеци и скинарите. Вторите са повече и в съботния ден най-вероятно ще се опитат да дадат най-доброто от себе си.

То включва безобразно грозни надписи със спрей по току-що санирани сгради, обръщане на кофи за боклук, цветист каруцарски език и налитане на бой. Какво да се прави, традиционните семейни ценности искат жертви...

Добре е да избягвате тези гневни бели мъже с портрети на Ботев и Левски по бицепсите и гърбовете, защото родолюбието и християнските им разбирания имат крайно неродолюбиви и нехристиянски проявления като гонитби и побои.

Междувременно трябва да помислите и за външния си вид. Откакто се заговори за Истанбулската конвенция, се оказа, че в страната цари небивал страх от мъже в токчета/ с рокля/ с перука. А всички знаем, че когато човек много го е страх, не знае какво върши.

Затова поне докато стигнете Паметника на съветската армия, където е сборният пункт, не носете дрехите от Хелоуин. И грима от Хелоуин не носете, ще се размаже.

Напълно в реда на нещата е по време на или малко след прайда да ви завладее не само жажда, но и глад. Заложете на нещо тип "верига пицарии с дебело картонено меню с картинки".

Защото ако решите, че искате да живеете спонтанно точно сега и този двор-ресторант с името "При бай Вълкан" ви изглежда много привлекателен, нищо чудно да бъдете изритани от въпросния двор. Буквално.

Прибирането след това асфалтово сафари е ясно - на прибежки и без да разчитате на Центъра за градска мобилност. Там ще са момчетата с качулките, защото живеят далеч, а нямат пари за такси...

#1 Tieatre 08.06.2018 в 20:02:01

Тъпо, по-тъпо, най-тъпо. Кога точно полицаи са били тия гейзери, за да се пазят от "от тези в тъмносиньо с палките". Трябва да им носят подкрепящи напитки и храна, защото ги пазят. И точно заради такива "статийки" нормалните хора ненавиждат показността на траверсите.

#2 jens xp 09.06.2018 в 07:17:32

Тази Геренова е по жалка и от Касимова.......

#4 dedo adji 09.06.2018 в 08:48:17

Бях се затъжил за любимата си Мануелка, и ето че тя ме зарадва с нов изблик на състрадателната си толерантна душичка. Споко, Мануелче, панаирът ще се охранява от 1200 милиционери, които, колкото и да са изнервени, няма да посмеят да посегнат на прайдерите. Тия юнаци може да не се отличават с висок интелект, но са много добре ориентирани от коя страна им е намазана филията. Виж, ако някой нормален стъпи накриво, ще играят палките за успокояване на изнервените. Та, ако не участваш в прайда, а само ръкоплещиш, внимавай и ти. За марчето касимова не ми пука, но тебе не те давам. С предварително обявения маршрут и концентрация на силите на реда, крадците, автоджамбазите и други бандити са уведомени, че останалата София е открита и свободна за техните подвизи. Честит ви прайд. И накрая, преди да тръгнете, хвърлете едно око на английския речник. Първото значение pride е гордост. Гордостта е смъртен грях. След гордостта следва падение.

#5 dedo adji 09.06.2018 в 08:52:15

Прав си, Бароне. Ето на, че излъга двама умни мъже да кликат. Ама дали сме толкова умни, щом се лъжем? Аз съм извинен от слабостта си към Мануелка.

#6 libro 09.06.2018 в 10:55:51

Моля да не коментирате клоуните, правещи паради!!!! На някои хора са им криви педалите, на същите са им криви арабите, на същите са им криви циганите пуша Само не моа да разбера, що се имат за нормални тези същества, чиято крива ракета все се зачуква в някой педал, циганин или арабин (под секрет ви казвам, че те са манафи ) Намига шшшшшштНамигаНамига!!!! Още нещо под тайна - тази традиция с парадите го е почнала една известна КУРВА (под секрет, така я нарекох за да не дозадръстя някой задръстен манаф). През 11 век наща отворенячка Годайва гола голеничка (под секрет - не е имала нужда от пластика кат сегашните сплескани кифли Смее се Смее се Смее се ) минала през Ковънтри, GB. През този период обратните ташаци са се правили на мутри, слагали са си кръстове и са отлитали към арабските държави, ама са били криви ракети и са обърквали посоката, та затова Саладинчо ги е опраскал накрая Смее се Смее се Смее се Свободата си е моя тема и няма да я закачате Бесен Бесен Бесен Как искат да се разхождат, да го правят, мен не ме засяга, не мога да разбера манафите що се дървят Смее се Помнете 5ти ноември дуел (под секрет – кривите манафи не знаят какво е станало тогава Намига , това ще си го запазиме в тайна, но е наложително да ги освободим от вътрешните задръжки, тъй като свободата е велико творение, което кривите комунисти потискаха с Белене… шшшш, не е за АЕЦа Намига ) Мили, скъпи другари, другарки и среден род (ние го имаме от средновековието, а в GB още го няма, тъй че в някои отношения сме по свободни) , имам предложение към Вас (muhihihihi уважително) : АКО МАЛКОТО ВИ КРИВО ЗЪРНО Е ПОЧНАЛО ДА СЕ ВТВЪРДЯВА, ЩО НЕ ОТСКОЧИТЕ ДО ЦЕНТЪРА Идея Препоръчвам го горещо Кул Днешните, български педали са по задръстени от средновековните и няма шанс някой от тях да мине гол по Витошка Чуди се (не за друго, ама са толкова разплути и треба да събират пари за пластика добре де, добре ) Чуди се Лейдито от 11 в. никога не е изневерявала на мъжа си, а реколтата ни са разцепени и няма да го направят на Витошка, ама в първата пряка ще имат биберон за кеф и удоволствие!!! Напредддддддддддддддддд Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Май, изчезнаха.... Ай, че скука...

#7 Kenny McCоrmick 09.06.2018 в 14:13:04

"Моля да не коментирате клоуните, правещи паради!!!!", написа човекът, който след това изписа половин дисертация коментар...

#8 Бегущий Волк 09.06.2018 в 17:20:11

Дълго време не бях влизал в Уебкафе-то и не щеш ли - изненада: Мануела Геренова прописала . Това, разбира се, е хубава новина, помня интересни гледни точки от преди години. Само не мога да разбера - защо пак момчетата с качулки са виновни, а гейовете са невинни жертви, при това без никой да ги е закачал? Една мисъл така ме човърка, раийш ли, от дълбините на мозъка и все не го схващам. Дали не е заради 135-те ми килограма и бръснатата ми глава, или пък е заради прекалено нежните ми чувства... Аз лично смятам София прайд за излишен! Не са нужни демонстрации на сексуалността, не са нужни празници на личното "гей освобождение"... Не съм отишъл нито един път да раздавам шамари между хората с алтернативна сексуалност и малко ме дразни цялата показност с блокиране на улици и движение, както и шумотевицата покрай нещо подобно. Всъщност, показността е нужна на ЛГБТ-"обществото", за да се утвърждават егото си. Никакъв друг повод не виждам... А спокойно би могло да се спретне едно частно парти с резервациите, хотела, празненствата и т.н., където и да се разпорят от с*кс, ако не са наваксали досега... А от гледна точка на малка нация като българската, всички тези извращения са престъпление и геноцид, независимо колко са модерни. Част от жените с мъже от други националности, част лесбийки, част от мъжете гейове, а после си говорим за раждаемост и подновяване на нацията. Е, няма как да стане! Разбирам, залитнеш за кратко като в Холандия и отпереш някой гей, ама ден-два и се връщаш към креватните занимания с женската част на обществото...Големите нации могат да си го позволят - там 10-15% от населението и да се изключи по този повод, другите ще създават вместо тях. При нас е безумие...

#9 dedo adji 09.06.2018 в 18:23:36

Здравствуй, Волк, куда бежал? Не бих обвинил ЛБГТ за демографския срив на България. Тях ги има откак свт светува, мята се, че са около 10%, макар, по понятни причини да е е водена точна статистика, и светът не се е свършил. Напротив, гоним 8млрд, ако не сме ги минали, без да усетя. Повечето гей мъже правят и деца, почти всички лесбийки раждат, някои ин витро. Парадите няма да намалят раждаемостта. Парадите правят лоша услуга на самите ЛБГТ, като ги представят всички като евгени минчевци. А мнозинството не са такива. А бе аланкоолу, хиляди ти се възхищават като артист, свалят ти шапка като лекар, уважават те като автор, защо ти трябва да си развяваш сексуалната ориентация? И мнозинството достойни люде не я развяват. Парадират минчевците и азисовците. И хвърлят петно на достойните. Не случайно го наричат "Прайд" - гордост. С какво се гордеете, бе нещастници, с извратеността си ли? И тия панаири се инициират и финансират не от обратни, а от напълно нормални кръгове с цел разрушаване на изконните човешки традиции, за установяване на някакъв утопичен нов световен ред. Novus ordo seculorum, както пише на доларовата банкнота.

#10 SamVaims 09.06.2018 в 20:12:56

"Здравствуй, Волк, куда бежал?" Това да пишеш с руска реч в български форум винаги е било признак на мизерия, долнокачественост, нисък социален статус и примитивизъм.

#11 vikki 09.06.2018 в 21:09:26

Най-новото Най-четеното 19:47Двама задържани за агресия по време на София Прайд ---------------------------------------------------------------------------------------- И нека спорът кой е виновен "триколъорите" -патрЕотите, или многоцветните - педалите, започне сега...

#12 Nenimir 09.06.2018 в 21:36:32

Просто още едно събитие, на който му харесва да ходи да гледа, на който не да не ходи. Що се отнася до това дали е смислено или не-събирането на мотористите пред Ал.Невски също не е нещо много смислено, но се прави. Така, че просто събитие.

#13 dedo adji 09.06.2018 в 22:02:28

.... 11 SamVaims | 09.06.201820:12 .... Това да пишеш с руска реч в български форум винаги е било признак на мизерия, долнокачественост, нисък социален статус и примитивизъм. .... Много е забавно лумпен да говори за социален статус. В тоя форум някои ползват по няколко чужди езика, което естествено дразни лумпените. Ми, дразнете се.

#14 dedo adji 09.06.2018 в 22:22:44

.... 12 vikki | 09.06.201821:09 Най-новото Най-четеното 19:47Двама задържани за агресия по време на София Прайд ---------------------------------------------------------------------------------------- И нека спорът кой е виновен "триколъорите" -патрЕотите, или многоцветните - педалите, започне сега... _ _ _ _ _ _ Великизарчо, на теб се пада честта да започнеш спора. Дописката не дава достатъчно материал за спор. Но индивид като тебе, който си държи пулса върху пръста на парада, ще ни осведоми как двама бръснати и татуирани бабаити, пияни и/или надрусани, са нападнали самотна мека китка с размахани винкели и викове "България на три морета". Меката китка е спасена от сигурна смърт с героичните усилия на рота милиционери. Имаш думата. Между другото, няма да е зле да ни осведомиш и за броя на участниците в прайда. Търсих го, но никъде не се споменава. Но аз не съм добър в търсенето. Помогни.

#15 vikki 10.06.2018 в 08:30:47

"Да би мирно седяло, не би прайда видяло" - заглавието обяснява всичко. Иначе някой гузен пише-брише ненахлузен...

#16 Бегущий Волк 10.06.2018 в 09:42:07

Спасибо, дедо аджи, я бежал по Праге. А у тебя как дела? Все нормально, в порядке? Сам Ваймс, Откога руският език е признак на примитивизъм и изостаналост? Може би, защото руснаците вече не са модерни, а Големият брат сега е американец? Дедо аджи, Въобще не съм си помислил да обвинявам "обратните" за демографския срив. Те са следствие, не причина. Става дума от една страна, че на национално и международно ниво се затриваме като нация и ЛГБТ допринасят за това, защото в нашия български случай всяко българско дете е важно, а от друга, че в развитите икономики и държави, където също има демографски срив, тези 15% от населението е нищожна величина, защото на останалите американци би им стигало да направят по още едно дете, за да решат проблема с ниската раждаемост. Просто е! Не само не отглеждат деца при своите иначе много добри финансови възможности, но и служат донякъде за пример на подрастващите, част от които ще ги имат за герои заради (!) "проявения кураж да отстояват себе си"... В България нещата са такива, че поради демографския срив и превръщането на раждаемостта в бизнес от малцинствата (ти заплождаш, те ти плащат ) всяко трето дете е ромче, а в първи клас вече учат повече ромчета, отколкото българчета. Каква идилична картинка . За да може донякъде да се овладее този процес е нужно не само насърчаване на раждаемостта сред българките, но и да се застане рязко над ромското педофилство (защото то е такова) - всеки виновен в затвора и за дълго, а ЛГБТ да се поставят зад борда - имате права, граждани сте, но съблюдавайте поне външно някаква етика.

Новините

Най-четените