2039-а: Когато всички конспирации станат истина

Конспирациите са като захарния памук и карамелизирните ябълки по панаирите - адски вредни са, в тях няма нищо полезно, усещането за ситост е крайно измамно, но положението е "Искам, та искам!".

През март тази година стана ясно, че 8 на сто от българите вярват в плоската Земя, защото най-вероятно са карали физиката като първи час в училище и в 7:30 сутринта нито са приемали, нито са предавали.

Ново проучване вкара и задължителните ваксини в световната конспирация - така мислят 18% от българите.

Както е тръгнало, не е трудно да си представим едно близко бъдеще, в което странните теории превземат съзнанието на обществото.

Представете си, че годината е 2039-а...

Половината българи не просто си мислят, а знаят, че тъкмо в този момент светът ще свърши, защото 2+3+9 прави 14, а 14 не е хубаво число и вещае само разруха.

Разбира се, от Апокалипсиса ще се спасят само световните елити, масони, рептили, евреи и шейпшифтъри.

Поддръжниците на тази теория обясняват на висок глас, че на власт се опитва да дойде Джордж Сорос, който всъщност е съученик на Никола Фламел. Приема се също така, че Сорос ще доунищожи каквото е останало от България, защото ни е сърдит за някаква стара тениска с Левски и Капитан Америка...

Междувременно модерните течения в обществото са довели до медиен минимализъм.

Стойчо Керев е избран за генерален директор на националната телевизия и радио (обединени в едно за по-строг контрол) и ежедневно разпръсква "Новото познание" в праймтайм. Продължителността на шоуто му конкурира тази на протяжен български филм и то вече е част от задължителния учебен план в средното образование, на мястото на досадни и сложни предмети като физика и химия.

Благодарение на него зрителите попиват "ценни" знания за паралелните вселени, извънземните, контрола над съзнанието, Царичина и други. Останалите телевизионни канали излъчват амалгама от риалитита, сериали и преки линии с гадателки и лечителки, защото аудиторията отказва да гледа друго.

Катерицата Беатрис замества лъвовете в герба.

Огромен процент от хората пред екраните вярват на всичко, което гледат и чуват. "Държавен вестник" е спрял да излиза, а законите са заменени от сензационни разкрития, които се обнародват в "Строго секретно".

Образователната реформа също се съобразява с нагласите на българите.

В училище вече се оформят два потока от паралелки - деца на родители, които не вярват в кацането на "Аполо 11" на Луната, и деца на родители, които не вярват в съществуването на Луната като физически обект.

България строи ракета на площадката на "Белене" по руски чертежи, за да изпрати национална разузнавателна мисия в Космоса. Както и да го мъчат, проектът все изглежда като надгробна плоча с чешмичка. Хубав е, но не е готов, защото инженерните науки отдавна са отречени като ретроградна пропаганда от българските университети.

Многобройният контингент на образователната система отдавна не си обяснява дъжда, градушката, студа и жегата с нормални атмосферни и метеорологични закони.

Все повече българи са категорични, че ХААРП се опитва да ни удави, убие и изпържи. Оцелелите са довършвани с психотронни лъчения през ефира на Евровизия и задължителните ваксинации.

Трите метродиаметъра в София са закопани и запечатани, защото някой е пуснал слух, че влакчетата излъчват негативни вибрации по Плоската Земя и има опасност да пробият дъното й в посока към необятния пъкъл.

През 2039 г. конвенционалната медицина е вече тотално отречена. Пенсионирани медици разказват тихо и уплашено за неща като имунизации и антибиотици, но на историите им се гледа като на проява на старческа деменция.

Народът масово предпочита да черпи знания и идеи за лечение от Facebook и форуми за взаимопомощ, защото на всички е ясно - Биг Фарма (да не се бърка с "Фермата") само дебне да изтрови жертвите си до крак. Далеч по-некомерсиално е да дадеш 70 лева за хомеопатия.

А който оцелее от гореописаната лудост - ще има редкия шанс да разказва на идните поколения с надеждата те да не повтарят грешките на родителите си.

Или пък ще съчинява нови, още по-налудничави конспирации - нали казахме, като захарния памук са...

#1 dedo adji 09.04.2019 в 20:48:10

Мануелче, много те обичам, и колкото си по-крейзи, толкова по те обичам.Ама , слава Богу, че баба хаджийка няма да ми даде развод, та да те взема. Вземи си един италианец, те са музикални, и си роди 2-3 дечица. Време ти е, вече си на 30. Не чакай биологичният часовник да покаже 45, след 45 е опасно.

#2 deowin 09.04.2019 в 23:18:03

>8 на сто от българите вярват в плоската Земя, защото най-вероятно са карали физиката като първи час в училище и в 7:30 сутринта нито са приемали, нито са предавали Ако беше така, с мед да ги намажеш. За съжаление любителите на конспиративни теории най-често не са такива, защото им липсва образование, а защото, бидейки мижитурки в реалния живот, имат нужда от нещо, което да ги прави по-значими. Пъклените конспиративни планове на НАСА, евреите и Сорос чудесно вършат работа по два начин. Първо, позволяват на мижитурките да се изживяват като жертви, а щом са жертви, значи са достатъчно важни някому, че да иска да им прави мръсно. Второ, "прозрението", че те осъзнават всички тези планове, които са отвъд когнитивните способности на "овците", означава, че само те умни и прозорливи. Познавам един тип, който е завършил магистратура в точни науки в СУ, но това изобщо не му пречи да вярва в ХААРП, илюминати, че има лек за рак, който биг фарма крие, че американците не са кацали на Луната, и прочие, и прочие. Дългогодишен досег с научния метод явно не е достатъчно условие за да го прихванеш и да се научиш да го прилагаш. За съжаление. С прости думи - невежеството е лечимо, но арогантната самоналожена заради лични нужди глупост не е.

#3 deaf 10.04.2019 в 10:18:18

Т.ва с 8% вярващи,че Земята е плоска,е тъпа манипулация,демек лъжа,на комуниста Райчев и неговата псевдо-социологическа агенция! Преценете сами колко манипулативен е въпроса:"Планетата Земя е плоска и не е вярно това,което пише навсякъде - че е с форма близка до кълбо?" Втората част от въпроса е подвела необразованите хора и всъщност въобще не е трябвало да бъде включена. Честно би било просто да се зададе въпроса:"Земята плоска ли е?" И толкова. Другата манипулация е,че голяма част от запитаните са цигани. Трето - в други страни процентът от хората вярващи,че Земята е плоска и много по-голям отколкото сред българите,(които всъщност не са етническите българи,а циганите). А че съществуват конспирации се вижда с просто око. Но скритата цел на комунистите като Райчев е да внушат с такива "анкети",че те не съществуват,а са продукт на невежеството или болното въображение на българите. Нема да им се получи.

#4 twoflower 10.04.2019 в 13:42:01

Вярвайте си в каквото искате. Като родител на засегнато дете от ваксина аз станах част от тези 18%. А някои последствия са необратими. Бях като вас: самоуверен и арогантен, че знам всичко и съм наясно с всичко. Е, аз моя урок го научих по трудния начин. По повод ваксините - теорията и идеята може и да са правилни, но има нещо, на което му казват "производство". http://tessoft.net/other/vac.html И ако си мислите, че производството е контролирано от разните там учени с много букви (и точки между тях) пред името - грешите. Преди няколко години имаше скандал: в една голяма и много известна българска мандра една от служителките (с ромски произход) се изживявала като Клеопатра и се къпала в прясното мляко. Това, че млякото се подлагало на над 100 теста преди да стигне до мандрата не променя резултата.

#5 Kenny McCоrmick 10.04.2019 в 19:01:56

Аз едно не мога да схвана - как имало било световна конспирация, някакви зли сили са го измислили как да ни тровят с ваксини и какво ли не, а пък всеки форумен сульо и пульо я знае тая конспирация? Егати и некадърните конспиратори...

#6 vikki 12.04.2019 в 17:26:12

Абе, Кенче, имах съсед - син на не знам кой по ред най-млад партизанин, който до 1999 г. ме заклеваше, че повече от едно кацане на луната - йок! Иначе киноманиак - с куп изгледани филми - на голям екран и видео - бетамакс и ВХС, а няма "прочети, комшу", "ела да видиш с очите си"... Не, не и не! Не човек, а желязо... Тъй че не е до сервиращите конспирация, а до консумиращите я.

#7 To 13.04.2019 в 19:43:28

Хм, да, вече сме 2019 година, а не 1969...и няма вече НЛО, но не е доказано. :-) ИСТИНАТА, както винаги, е по средата - по средата на Галактиката ли, в средата на златното сечение ли, в нулата ли - която обединява 2 и 6 или 0 и 1...:-)===мисля, че ме разбрахте. Що се отнася до снимката: да, Щатите първи цъфнаха на Луната /без да се смята кучето на Павлов, ох, там как се казваше онова руско куче/, но НЕ ВЪРЗАХА знамето - с прости очи се вижда, а и физиката ще го докаже. С две думи: американците и казват истината, и лъжат !

#8 To 13.04.2019 в 19:52:25

До 2цветния/цветната:. "И ако си мислите, че производството е контролирано от разните там учени с много букви (и точки между тях) пред името - грешите." Значи не греша! майтапа настрана - ето ви един пример от американската действителност /ако е вярно това, което се пише по вестниците им/ - вече Държавата /правителството/ ще плаща за смяна на пола...защото това се водело не привилегия, а ПРАВО да бъдеш този който искаш или такава каквато искаш /цитирам по памет в превод/. Т.е. ще се взема от данъкоплатците за да се удовлетворяват исканията и /фантазиите на хората, които не са наясно със себе си. Медикед /здравния безплатен инщуранс за бедните/ ще плаща...от теб, и от мен...всъщност АЗ СЪМ ПАС. :-)

#9 To 13.04.2019 в 19:57:30

Абе защо няма редакция в това кафе? - искам да добавя и трябва да пиша нов постинг, пфу Както и да е Името на учените само ще ФИГУРИРАТ върху опаковката /като булгарикус мечников млечников и подобни/, а самите компании и техните СЕО-та дори ще ви плащат за да купувате техните продукти /в случая флу ваксините/...защото иначе как ще си пасират продукцията...не мислете обаче, че те плащат от джоба си /нищо че написах, че ТЕ ще плащат/. На тях ще плаща държавата /използвайки хобитата им, ох, лобитата им/, която пък ще взима от вас и нас, та така...

#10 To 13.04.2019 в 19:58:09

ох, ето отново ПЛАСИРАТ

Новините

Най-четените