Г-н Станишев, уволнявам Ви!

Г-н Станишев, какво според Вас означава, че поемате пълната отговорност пред нас за тази извършена грешка и за изгубеното ни доверие ? Едно "Извинявайте" мислите ли, че е достатъчно и вече всичко е наред? Тъй като виждам, че сте човек далеч от реалностите, ще Ви кажа какво е да поемеш отговорност в реалния бизнес, този, за който така милеете...

В една фирма най-ценното е доверието на клиентите й. Какъвто и продукт да изработва или предлага, ако няма доверие, то фирмата фалира - това са реалностите! Ако отговорен мениджър направи непростима грешка, водеща до загуба на доверие в една фирма, отговорността е най-малкото финансова. Това се прави с цел да запомни каква грешка е направена и тя да не се повтаря повече.

Когато обаче същият мениджър направи отново същата грешка, то отговорността е само една - уволнение! Повторението на една и съща грешка означава неадекватност, некадърност и неспособност за отговорно поведение и разбиране на проблема.

Ако сега разглеждаме правителството като една фирма и Вас - като мениджър, то назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС доведе до загуба на доверието към правителството (фирмата) и нанесе непоправими щети. Не виждам как извинението би било единственото последствие за тази грешка, но да кажем, че сте преживяли катарзис и сте си взели поука.

А дано, ама надали!

Още същия ден с предложението за зам.-министър на МВР - Иван Иванов, Вие правите същата непростима втора грешка, показваща необяснима неадекватност, неспособност и наглост, която води до тотална загуба на доверие в кабинета (фирмата).

Колкото и добри решения да взима кабинетът, то без доверието към него е обречен, а ако това беше фирма, би фалирала. Аз знам, че Вие, освен политик, друго не можете и не сте работил, но това не е извинение да останете - още повече, че и за политик явно не ставате.

Жалко! Като председател на ПЕС и като лидер на БСП очаквах поне малко повече самочувствие и мъжество от вас... Заради тези грешки и отказа Ви да поемете сам отговорност аз, като един от Вашите работодатели, ВИ УВОЛНЯВАМ !

Дисциплинарно!

#1 Okyo 21.06.2013 в 16:26:59

Пишете ме и мен! Уволнен си Станишев...и Орешарски, и Местан и всички измамници, които пъплят по НС! Дисциплинарно!!!

#2 Роси 21.06.2013 в 16:40:07

Помните ли преди доста години, когато тествахме ГЕРБ става ли за работа (и разбрахме, че не става), как събрахме една внушителна подписка със заповеди за уволнение на СерГей Дмитриевич?!? Той и тогава остана... И аз пак го уволнявам!

#3 VL-2 21.06.2013 в 17:19:03

Пламене, в една фирма се уволнява и назначава от началника. Така е по закон, така е редно, така е логично. Клиентите са стока. Точно както и продаваната стока. И двете биват оценявани, опаковани, обработвани, таргетирани и там каквито още думи се сетиш. В случая, като клиенти на правителството може да се ползваме от услугите му или просто да потърсим друг "доставчик на услуга". С влизането си в ЕС това е повече от свободно и възможно. Уволняването на някой може да стане само от този, който го е назначил, избрал. В случая със Станишев, това е ИБ на БСП или както там се водеше. В него не сме нито аз, нито ти.

#8 cvetence00 22.06.2013 в 10:31:00

относно коментар номер 3 (и не само до него) Аз ще ви кажа кой е ШЕФА.Нали сте я чували оная приказка че който плаща -той поръчва музиката - той е ШЕФА!! Ами в случая плащаме и аз и ти всички нормални българи , така че ние сме шефа, и можем да уволним който си искаме даже и ония Цв.Василев дето им(ни) държи паричките,( в банката си ). Моля се всички да започнат да мислят по този начин защото иначе нема оправия. ЛУСТРАЦИЯ !!ЗА всички в управлението от 1944год. до сега !!

#9 VL-2 22.06.2013 в 13:33:01

Цветенце 00 (дано двете нули не са годината на раждане), вътрешнопартийните борби, назначения и уволнения са си работа вътре в партията. Сергей Станишев не заема нито един друг пост с изключение на Председател на БСП и ПЕС. И двете са партии. И двете си имат членска маса. И в двете членската маса си избира орган на управление, който избира своя председател. Съвсем примерно го описвам. Лустрация дори и да има, тя ще е за заемане на ДЪРЖАВНИ постове. Станишев не попада в тази категория. Ако дадена партия избере членовете и ръководството и да отговарят на определени специфични критерии, то това си е работа на съответната партия. БСП към момента няма такива критерии. Ако започнете да чувате какво ви се говори и намалите търсенето на себе си във всяка ситуация може и да придобиете бъдеще. В дадения момент, с тези си мисли, единствено може да се чувствате някак си прецакани. Чувството ще е постоянно със затвърждаващ се характер.

#11 Оня Дето Го Трият 22.06.2013 в 14:49:44

Левит Ти вярваш ли си на тия неща като ги пишеш? Поздрави от мен групата американски туристи. И кажи къде е галона с бира, да се почерпиме и ние

#12 cvetence00 22.06.2013 в 15:38:30

VL А дали си прочел внимателно до края "....ЛУСТРАЦИЯ !!ЗА всички в управлението от 1944год. до сега !!" Ако не се лъжа Сер Гей май беше и министър-председател. И с пълно основание попада в групата на кралите. Пък знаеш ли може и да си прав

#13 cvetence00 22.06.2013 в 15:44:34

Ако двете нули са годината на раждането ми можеш ли да познаеш на колко години съм ??

#16 MacAllister 23.06.2013 в 03:23:18

Абе нека поседи още малко Сергея, може и да не е толкова черен, колкото излгежда. Хранителната среда става все по-бедна на вещества нужни за масите от тарикати и може да очакваме ускорение на самоизяждането. Сергея нарочно или случайно допринася редовно за тоя процес, докато там разни Бочковци само отклоняват темата и отлагат момента. Можеше да се пипне фино и нищо да не се разбере - ако целта беше някаква си олигархия да се докопа по-директно до властта, щеше да стане и даже вие да ръкопляскате под обясненията на нейните медии. Ситуацията носи белези на нещо различно - нека го пооставим още малко 100-200 дни, пък и без това имаме ли с какво да ги сменим въобще? Станишев на практика избута "олигарсите" отпред та добре да ги видите, а вие му искате оставката, защото ... защо всъщност? Много интереси се бъркат в тая наша страна, много помагаши има и от вън и от вътре и накрая от цялата работа вместо помощ се създаде хранилка за търтеи, а хората , които се вързваха по ред на всяка измам сега току тръбят за нова Коституция, мажоритарни избори и т.н. Впрочем за мажоритарните избори - като го говорите давате ли си сметка какво ще докара това или само повтаряте как било в чужбина? Давате ли си сметка, че мажоритарни избори ще значат от деин район да се избере един представител - тоя когото мнозинството избере. Кого ще избере мнозинството? Какво ръководи мнозинството? Дали няма да се напълним с 240 Бойко Борисовци способни на тръбене и емоционално плюене по ония, които нищо не правят и само крадат, но неспособни на нищо друго освен може би същото - крадене. А какво е крадене? Дали много от лошите не са просто предмет на завист - как ще отличим едното от другото - като говорите за лустрация какво ще лустрираме, кой ще го лустрира? Какъв е смисъла 25 години след като ДС се е потопило под вода да лустрираме ония дето са й били официално сътрудници - ами че те повечето са вече аут, а наследниците им няма какво конкретно да им фанеш, дори и да са изтънчени злодеи - празно губене на време и услуга на ченгесарлъка - от това успешно ще се намразим заподозираме един друг още повече - идеална среда за ченгета - те в такова блато веднага успяват да станат елит. Абе противоречеите си бе хора, много си противоречите и колкото пъти се поддадете на емоция, толкова пъти ви изиграват като последни наивници. Промяната не може да дойде от говре - никога няма да дойде от правителството, може да започне от движение или партия, но и това е малко вероятно, промяната е във вас самите - говоря за вашия катарзис - да узреете за способността да търсите правдата, дори и когато сте се научили да не криете от себе си, че и вие сте маскари. Защо сте маскари? Ами отговорете си сами - обвинявате политиците, а вие мислите ли достатъчно мъдро и напред след като искате същото от тях? И пак повтарям - мажоритарна система ще ни натъпче под дъното, тогава дани си спомнят тия дето сега го дърдорят, че сами са се борили за нея.

#18 lina 23.06.2013 в 16:55:22

А бе гледам на снимката Станишев доста оклюман, без никакво самочувсвие такъв един и силно депресиран..... А то, защото някакъв си пламен дочев го уволнил.... да се смееш ли, да плачеш ли? Авторът да не е в някакви, какви да е връзки с яне янев? Гледам, че под мъжко поведение визира някой като себе си, който плещи самонадеяно високопарни тъпотии из Интернет. Тази безработица при едни и прекалено празното време при други докарва все повече и повече мегаломански отклонения.

#19 Rowan 23.06.2013 в 20:27:11

Абе, МакАлистър, тебе пък за толкова години не ти ли стана ясно, че пропорционалната система води до: 1. Подчиняване на депутатската маса на лидерите на партиите, по смисъла на кой реди листите за изборите. Което пък дава парламент от послушни овце гласуващи по команда и управление на нещо по-лошо и от децемвирата погребал Римската република; 2. Пропорционалната система с излъчване на премиер и кабинет от парламента подчинява този висш орган, дето уж изработва правилата за работа на държавата и правителството на същото това правителство. С други думи подчинява законодателната власт на изпълнителната в противоречие с всякакви принципи на демокрацията и теорията на управлението. 3. Пропорционалния вот води до зависимост на партиите от някакви си 100-200к гласа в мационален мащаб, което пък блокира прокарването на която и да било реформа, щото който я започне се абонира за 100-200к гласа негативен вот за конкурентната партия и пада веднага от власт. 4. От предходното се сетих и за циганските гласове, дето обръщат управлението на страната сега, при мажоритарен вот ще се разтопят. Колко още простотии трябва да изтърпи страната и народа, та да проумеете закостенелите твърди глави, че тази система е порочна и това е заложено още от БКП когато си направиха ВНС? Набива ми се в очи, че всички отхвърлящи мажоритарния вот, изхождате от образа на сегашния депутат. Е точно те нямат почти никакъв шанс на регионален вот, няй-малкото щото в болшинството си са рязко тъпи. Та кой ли умен човек ще се съгласи доброволно да буде послушна овца? При мажоритарен вот кандидатите ще трябва да могат да говорят пред хората, настоящите не могат. Нямат никакъв шанс и защото 90% са подставени лица нямащи нищо общо с района от който са уж избрани, а при регионален вот хората си избират свой човек. Изобщо не може да проумеете, че мажоритарния депутат е партийно независим, пък дори и издигнат от някоя партия в началото, щото преизбирането му зависи пряко от ония 30-50к избиратели в неговия си район. Ама не, сакън ако партиите загубят властта и ще се срине държавата. Държавата не функционира благодарение на парламента и правителството уважаеми МакАлистър, това поне трябва да ти е ясно. Ако не е да та светна, функционирането се осъществява от под-институциите, разни агенции, главни дирекции и прочее. Пък тях никой не иска да ги пипа поне засега. Половин-една година време докато се урегулира новия парламент нищо няма да и стане на държавата, тя какви ли не управления прежия и пак оцеля.

#22 boris 24.06.2013 в 13:20:02

ха ха ха.. Проблемът на политиците, когато трябва да се занимават с обществено полезни неща е като на футболистите когато играят в националния отбор - досадно задължение за което получават някакви пари, които за обикновения човек са много, но за политика/футболиста са нищожни на фона на това което получава в клубовете. И естествено ако не е наистина патриот внимава първо да не се контузи, а после да прави нещо смислено на терена. Пък фена на "Васил Левски" нека да си мисли , че той му е работодател.

#23 cvetence00 24.06.2013 в 15:36:59

Някои си задават риторични въпроси . " А бе маа.....му стара за какво ли съм се родил ?" "Ами то като не вярваш !" "Ами то и без това нищо няма да се промени -даже, и да си посмял да повярваш , в доброто !" Ами то по-добре да си умираме ..... тъй де, и без това нищо няма да се промени ЖИВ ИЛИ МЪРТЪВ без значение , стига на политиците да им е добре ,то мен к'во ма топли и след 200-300 години пак ще си е така ,. Ами лягайте, и си спете !(или поне глупости не пишете)ние ще ви се обадим ако нещо вземе че стане ! Лека нощ!!

#25 cvetence00 24.06.2013 в 23:09:51

ах. ти не беше ли заспал ? Не ! Пазя му мястото за теб.

Новините

Най-четените