Сидеров без злато

Волен Сидеров почти заряза безкрайните златни находища под Криводол с 1 килограм чисто злато в 1 килограм златна руда, след като аз и други разумни хора една година отделяхме време да обясняваме, че такова чудо няма и този бизнес хич не е мекото на баницата (между другото, преди няколко дни индексът на златодобивните компании падна под най-ниското си равнище от кризата през 2008 и се върна на нива отпреди над десетилетие, така че се надявам да не сте го послушали и да сте инвестирали в акции за добив на злато).

Но сега си е намерил нова мантра - щом държавата може да намери няколко милиарда да спаси банка или изплати гарантирани депозити (между другото, парите във фонда не са държавни, а вноски от търговските банки), то трябва да даде тези пари за увеличаване на пенсиите.

Безспорно му е добър PR-ът и този трик за пореден път ще увлече някои от по-нискоинтелигентните и необразованите ни сънародници. А именно хората, които няма да се сетят, че изплащането на гарантирани депозити (или спасяване на банка с държавни пари, което и аз не одобрявам) е еднократно действие, а като вземеш заем да вдигнеш пенсиите тази година, другата година пак ще трябва да вземеш заем. И след няколко години ще фалираш.

Но за разлика от Гърция, фалирала България няма как да бъде спасена от ЕЦБ, тъй като не е в еврозоната. За жалост, хората, които ще се увлечат по тези лъжи, надали могат да видят в такъв хоризонт напред и като нищо пак ще наместят омайникът Сидеров на топло в парламента (а покрай това и в петзвездните хотели в колонизаторските държави).

Коментарът е публикуван в профила на икономиста Владимир Каролев във Facebook.

#1 dedo adji 03.11.2014 в 18:22:12

Г-н Каролев, макар, че симпатизирам не на Сидеров а на каузата, съм напълно съгласен, че заем за пенсии и заплати е пълна глупост Освен, разбира се за заплати на дупетати и министри - тогава е високоблагородно дело и блесъящ икономически удар. За златото нямам достоверни сведения, по-точно има много, които се различават в пъти. И все пак, се чудя, ако съдържанието е грам на тон, защо са се вдигнали чак от Канада да копат у нас. Ще бъда признателен и за малко информация какъв процент от добива се плаща на българската държава. И накрая, ще бъда благодарен за информация с какви средства Сидеров се развява из петзвездни хотели.

#3 Ролинс 03.11.2014 в 19:31:30

"И накрая, ще бъда благодарен за информация с какви средства Сидеров се развява из петзвездни хотели." Руско-Турски, дедо. Добавени в банковата му сметка след случая със "златния пръст". Скъпите му пури също може да си позволи с тези пари.

#5 AlahAkbar 03.11.2014 в 19:56:32

Kуролев обяснявал на другаря Сидер ага, и той вдянал... Пълен ташак са и двамцата. А деди да не пита за средства, на ползу роду винаги се намират.

#6 dedo adji 03.11.2014 в 22:20:17

Алайнобар, средства на ползу роду, уви, се намират много малко. В пъти по-малко, отколкото за бездомни кучета или цигани. Аз съм давал от свои средства за каузата Да си върнем България и още ще давам. Но не съм Бил Гейтс нито Сорос. Аз търсих информация от Каролев, който може да е царедворец, но е компетентен мъж, а ми отговарят Педихлопова и Ролинс, които няма да различат една достойна кауза ако ще да ги удари по главите. Не съм виждал Сидеров да пуши пури, а и да пуши, не сте му ги купили вие, нито аз.

#8 AlahAkbar 03.11.2014 в 23:14:42

Деди, смешно-жалък си. Досущ като стабилния царедворец Куролев и като бизнесменът патриот Сидеров.

#9 dedo adji 03.11.2014 в 23:18:35

Пета, изказваш много ценни предложения, ама защо от канада? Ми ела тук да се борим заедно срещу тлъстите фатмаци. И на мене не са ми копали на лозето.

#11 conscience 04.11.2014 в 15:24:44

Популиста вика дръжте популиста с поредния "ad hominem" коментар накрая

#12 Калитко 06.11.2014 в 00:29:33

Състоянието на държавата е олицетворение на интелигентността на българският народ. Това е. Свикнали сме да ни еб...ат, така и ще продължава. Тиквата се нагласи да е...бе пак. Естествено че ще му хареса, на кой не би.Въпроса е че на изпосталялите ни задници много голем к...ур ни гласят.А ние си висим по форумите и си хортуваме колко сме зле...

#13 Citizen X 06.11.2014 в 07:20:14

Калиткоо, много желание, много страс' да те емнат. Дано си щастлив с роличката си в оргията!?!?! По темата - с народ от калитковци каква друга трактовка на битието очаквате?

Новините

Най-четените