Негово Високомерие Зрителят

ТВ зрителят е всеяден. Гледа, каквото му дадеш.

ТВ зрителят е хитър. Вечеря с кренвирши, а на сутринта разказва, че е ял хайвер.

Тв зрителят "не гледа телевизия". И плаща всеки месец за нея.

ТВ зрителят мрази ВИП-овете. Но се побутва в мола, когато види някого от "София ден и нощ". И си прави селфи с него.

ТВ зрителят псува тв водещите, но като види Карбовски или Лора Крумова в супермаркета, им вика "Аз съм ви голям почитател".

ТВ зрителят решава съдбaта на водещите чрез рейтинг. Но твърди, че гледа телевизии за животни и природа, където няма водещи.

ТВ зрителят твърди, че иска култура. Но за него Мариус е "оня пе*рас". А Георги Господинов е "Кой беше тоя?"

ТВ зрителят не гледа "ВИП брадър", защото е "простотия". Но е гласувал за Здравко, щото е пич.

ТВ зрителят ненавижда Слави, но си купува билети за концерта му.

ТВ зрителят мрази богатите. Но сънува, че е баба Гошка. И мечтае дъщеря му да се ожени за "еди кой си -син".

ТВ зрителят иска позитивни новини. Но на маса не обсъжда поредното българче, спечелило медал на олимпиада в Токио. На маса говори, че познава дилъра на Жана Бергендорф.

ТВ зрителят не иска да го занимават с убийства. Но смята, че убийцата на Боньо Фаса от Стара Загора заслужава медал.

На ТВ зрителя му е писнало да гледа катастрофи по телевизията. Но никога не дава мигач, кара с 200 и изпреварва като психопат.

ТВ зрителят не иска да го занимават с мутри. Но може да участва в "Минута е много" на тема Очите или Главния а.k.a. Жоро Илиев.

ТВ зрителят мрази Ни Ло, но гледа "Папараци".

ТВ зрителят псува Златките, но в Инстаграм следва всичките Мис Плеймейт от 2006-та насам.

ТВ зрителят е лицемер, който си мисли, че е справедлив.

ТВ зрителят е мазохист, но не го осъзнава.

ТВ зрителят не си ти. Но дистанционното е в ръката ти.

* Преди да "нахраните" автора, имайте предвид, че твърденията в този текст почиват на данните от рейтингите на националните телевизии.

#1 kakao 13.09.2016 в 12:19:58

Изключително точно! В коментара няма нито една неистина... за съжаление

#2 opetkov 13.09.2016 в 12:33:45

Неистината в публикуваните твърдения е това, че половинката от всяко твърдение се отнася за по-голямата част от зрителите, а другата половинка за друга част и произволното им смесване довежда до глупостта, която виждаме. Което за пореден път доказва, че всеки "журналист" може да вземе произволни факти и да ги натъкми в съответствие със спуснатата му задача.

#3 Вълков 13.09.2016 в 13:22:04

Да како,пардон "какао" вярно е ,зрители всякакви ,ама да правиш такива генерални обобщения и да слагаш всички под един знаменател ми се струва изпростяване.Къде останаха неолибералните принципи и ценности къде е личноста ,индивидуалноста,приемането различията между хората, или слагаме ги в калъпа и да го духат.Авторката идва от 60-те г. на миналия век май.

#4 gothic 13.09.2016 в 13:30:53

Ми не знам. Аз си взех билети за Nightwish....

#7 Кирил и Методий 13.09.2016 в 15:18:09

Това безсмислено драскане на неудовлетворена графоманка не почива на никакви факти и екстраполира собственото интелектуално безсилие върху цялото общество. Имах по-добро мнение за редакторите на този сайт, но явно и те допускат елементарни грешки!

#10 stamat 13.09.2016 в 16:32:59

Тоа дето не го трият требе да е гоуем математик щото знае да привежда под общ знаменател. А иначе удоволствието да правиш квот си искаш сигурно е лична свобода и ако не ти харесва - ГОЛЕМ ПРАЗ!

#12 deowin 13.09.2016 в 17:30:39

>човек съди за другите по себе си и по обкръжението си Казва човекът, според когото всички хора във ФБ са дребнави, простовати душици, заети единствено с банални битовизми и глуповато клюкарстване. Каквото сам си направиш.. >Това безсмислено драскане на неудовлетворена графоманка не почива на никакви факти Някой май не е прочел цялата статия и, по-точно, бележката под линия: * Преди да "нахраните" автора, имайте предвид, че твърденията в този текст почиват на данните от рейтингите на националните телевизии. Коментарите от тип "не е така, щото аз не съм такъв" са безсмислени. Това, че ти не си такъв (дори да предположим, че е вярно), означава единствено, че не всички жители на България са такива, но няма никакво отношение към лесно наблюдаемия, измерваем и измерван факт, че огромна част от тях са именно такива. Следователно едно такова твърдение би могло да има една единствена цел - да те накара да се почувстваш по-добре за самия себе си, което има смисъл единствено, ако се чувстваш лично нападнат от твърденията в статията. Да се чувстваш лично нападнат, от друга страна, можеш единствено ако не си сигурен в себе си, ако си гузен. Хората, които знаят отлично, че описаното в статията поведение не е типично за тях, нямат нужда да убеждават никого в това - нито себе си, нито околните.

#15 deowin 13.09.2016 в 20:08:01

>1000 домакинства е страхотно измерване Прав си, страхотно е - при население 7.2 милиона, извадка от 1000 дава 95% сигурност с 3% доверителен интервал. Ако имаше предвид да го кажеш саркастично, то статистиката може би не ти е сила, което би следвало да е достатъчно добра причина да си спестиш всяко изказване на тази тема в бъдеще. Предполагам за теб няма да е достатъчно добра причина, и предвидимо ще се подлъжеш да тръгнеш да обяснаваш какви са недостатъците на това изследване, които го правят невалидно, защото резултатите не ти пасват на мирогледа.

#18 deowin 13.09.2016 в 20:47:42

>Значи останалите около 2-3 милиона домакинства четат Шекспир /facepalm Ти си пълен идиот. Или, в твоята реторика (повдига ми се от идеята да я нарека "логика"), има няколко десетки Нобелови лауреати, останалите 6-7 милиарда хора са пълни идиоти. Понеже в България не живеят Нобелови лауреати, значи ти си от останалите. Следователно си пълен идиот.

#22 dedogo6 13.09.2016 в 22:10:00

Нахран!

#26 Дракон с кисело зеле 14.09.2016 в 00:19:30

Няма да седна да храня авторката, обаче нещо в статията ми се струва прекалено некоректно. Здравко участваше във "ВИП Брадър" по времето, когато още гледах телевизия, а аз спрях тая дейност окончателно преди почти десет години. В този смисъл, това е неактуален и, съответно, неадекватен пример. Същото и за Мариус - егати, той беше актуален преди двайсет години. И за славата си като "оня пе..." си е виновен най-вече той. Ориентацията Георги Парцалев, примерно, за никого не е тайна, но и никой не мисли така за него - може би защото не врътка мелнички за кафе, докато пее какво се случва там-тирирам-тирирам... Некоректен пример е и това с Боньо Фаса, доколкото "Не ме занимавайте с убийстсва" и "Медал заслужава момичето, че претрепа оня сериен изнасилвач" не са взаимноизключващи се позиции. (Не подкрепям втората изобщо, между другото, а по отношение на първата проблемът не е, че се съобщават убийства, а че се търси евтина сензационност при съобщаването им.) Същото и с мутрите - сори, обаче докато работих из телевизиите, научих за тях повече, отколкото ми се щеше - смятайте, дали зрителите, които биват заливани с мутри отвсякъде, няма да поприхванат твърде много? --- Както и да е. Аз телевизия просто не гледам вече близо десетилетие. Вкъщи, тоест - понеже част от това близо десетилетие служебно съм изгледал адски много ужасии и простотии - и, смея да твърдя, да се сочи с пръст единствено зрителят е цяло безумие. Зрителят не си подбира и излъчва сам материалите.

#27 ММ 14.09.2016 в 01:55:37

Dear Ivan | 13.09.201620:08 Ето, правя анализ по телеметрични данни. http://www.blitz.bg/news/article/444640 Общо 59% от хилядата домакинства, значи около 590 домакинства, гледат "Фермата" и "ВИП Брадър". Значи останалите около 2-3 милиона домакинства четат Шекспир Не, бате, Гьоте четат.. някои и по няколко пъти на ден...

#30 Gastaroll 14.09.2016 в 11:10:03

Имам телевизор но нямам антена за него, нито кабелна. Към кои спадам а?

#32 Дракон с кисело зеле 14.09.2016 в 11:48:54

Pink Floyd са втората най-надценена група в историята на популярната музика. Най-надценени са Metallica.

#34 pixie 14.09.2016 в 12:09:49

Не гледам брадъра и фермата. Честно. Искам да гледам Ники Кънчев в "Стани богат", ама никой не ме пита. Не че е най-качествения водещ, но в "Стани богат" мога да го понеса заради самото шоу. Ако целта на телевизиите е опростачването на народонаселението, успешно я постигат с качеството на новините и шоута като по-горе споменатите плюс онова на Слави, за което много се надявах да не просъществува повече в бтв-то, ама не се получи. Поне да не го повтарят на обед. Ама и това няма да ни спестят. Добре, че е дистанционното.

Новините

Най-четените