Радан Кънев опроверга Борисов за съдебната реформа

Лидерът на ДСБ Радан Кънев отрече твърдение на премиера Бойко Борисов за съдебната реформа. Недоразумение е, че промените ще влязат в сила след изтичане на мандата на главния прокурор Сотир Цацаров, отсече Кънев пред Нова ТВ.

В петък Борисов направи изненадващо изказване, от което се разбра, че предстоящите промени в съдебната власт ще влязат в сила през 2020 година. "Много е важно хората да разберат, че всичко, което се прави (в съдебната реформа-бел.ред.) е за след Цацаров", обяви министър-председателят.

Радан Кънев подчерта, че досега подобно "отлагане" на съдебното реформа не е обсъждано. "В първите парламентрани дни, 1-2 септември, ще имаме среща с Борисов за парламентартата програма и на нея ще настоявам да изясним този въпрос в детайли", заяви Кънев.

Той допъчни, че е наложителна подмяна на целия състав на Комисията за защита на конкуренцията, защото сегашният състав "е продуциран от ДПС в последните 12 години". Кънев допълни, че мандатът на сегашните членове изтича скоро и тогава ще се направи промяната.

Новините

Най-четените