Незабравими футболни снимки: Бест отново е с халба на бара, а Уеа гушка Лара Крофт

"В доста трудно положение бих изпаднал, ако ме попитат кое от двете бих изберал – да мина трима-четирима от Ливърпул и да им вкарам гол от 30 метра или да вкарам в леглото си Мис Свят. За моя радост, постигнах и двете, но едното го направих пред 50 хиляди души."

Това е само една от култовите фрази на един от най-емблематичните и харизматични футболисти в историята - Джордж Бест.

Много пъти материалите ни, посветени на незабравимите футболни снимки, са започвали с дългогосия идол, а така ще е и този път.

След седмица Бести щеше да навърши 72, но той избра друг път.

През ноември 2005-а северноирландецът си отиде след години на проблеми с черния дроб, като в края терапията дори не даваше резултати.

Алкохолът и начинът на живот го погубиха, но той живя както си искаше. И дари някои от най-красивите мигове в живота на онези, които го гледаха.

Летището в Белфаст носи неговото име. Централният площад в града – също. Ролинг Стоунс му посветиха парче, а в една вечер през 1965-а журналистите в Лисабон го кръстиха Ел Бийтъл – петият от великата група.

Неудържим, обаятелен и нереално добър!

Обичан дори от противниковите запалянковци, Бест и днес символизира футбол, в който сърцето е повече от ума. И какъвто вече рядко се вижда.

Почти 13 години след смъртта си той живее в сърцата на хората. Помнят го с неповторимите му изпълнения на терена, както и с халба бира на бара.

Винаги готов за още един гол, за още едно питие и за ласките на още една красавица. Просто така виждаше живота и по този начин му се наслаждаваше.

Вижте в галерията поредната порция незабравими футболни снимки.

#1 Latrell Spencer 21.05.2018 в 12:06:07

Редактирайте снимката с Христо Стоичков, че снимката е от 1996та

Новините

Най-четените