Незабравими футболни снимки: Брилянтният Кака и най-великата скамейка в историята

Рикардо Изексон дош Сантош Лейте, или просто Кака, има запазено място в сърцата на феновете на Милан. Пристигнал като непознат 21-годишен талант от Сао Пауло, бразилецът прекара шест златни години в Милано, където спечели всичко. А пикът в кариерата му бе 2007 година.

Тогава Кака бе над всички, а играта му спираше дъха не само на феновете на „росонерите“, но и на всеки стадион, на който бразилецът се появяваше.

На полуфиналите на Шампионската лига през сезон 2006/07 Милан трябваше да се изправи срещу Манчестър Юнайтед. „Росонерите“ играеха прекрасен футбол под ръководството на Карло Анчелоти. Татко Карло разполагаше с изключителен състав, но звездата, несъмнено, бе Кака.

Бразилецът оперираше на няколко позиции – Анчелоти му беше дал нужната свобода, за да блесне максимално. Без значение дали играеше като плеймейкър, или като втори нападател зад Филипо Индзаги, Кака не можеше да бъде спрян.

Милан загуби първия сблъсък с Юнайтед на „Олд Трафорд“ с 2:3, като и двата гола за „росонерите“ бяха дело именно на Кака. Представянето на бразилеца в „Театъра на мечтите“ и досега се определя като едно от най-блестящите индивидуални игри в историята на турнира.

В реванша, въпреки че „червените дяволи“ разполагаха с играчи като Кристиано Роналдо, Уейн Рууни, Райън Гигс, Пол Скоулс и Едвин ван дер Сар, нямаха отговор на мощта на Милан, който помете противника с класическото 3:0 насред „Сан Сиро“.

На финала „росонерите“ победиха Ливърпул с 2:1 и взеха сладък реванш за съкрушителната загуба две години по-рано в Истанбул. Именно Кака асистира за втория гол на Индзаги, който отбеляза и двете попадения онази вечер в Атина.

„В рамките на две или три години той беше най-добрият футболист в света – разказва Пирло, след като Кака бе продаден в Реал Мадрид през 2009 г. – Имаше моменти, в които противниците просто нямаха идея как да го спрат.“

Така се чувстваха и играчите на Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ през 2007-а – годината, в която Кака бе признат от всички и спечели „Златната топка“.

А в галерията може да видите още подобни незабравими футболни снимки.

Новините

Най-четените