Владо Николов: Не очаквам Естония да ни затрудни

Капитанът на волейболните национали Владимир Николов обяви, че не очаква Естония да затрудни тима ни в днешния сблъсък между двата тима от осминафиналите на европейсокото първенство в Австрия и Чехия. Двубоят е от 16,00 ч. българско време в Карлови Вари.

"С Естония не съм играл никога, играл съм с естонски отбор в Шампионска лига, но до този момент срещу националния им отбор, или поне нямам спомен, не съм играл. Остава ни да ги бием.

Няма значение мястото в световната ранглиста, трябва да гледаме като един осминафинал, директни елиминации, един успех ще ни позволи да се изправим срещу Русия в спор за високите цели, които имаме. При всички положения могат да ни затруднят естонците, тъй като и те играят волейбол. Но разликата в класите на отборите е чувствителна и не очаквам това да се случи", коментира Николов пред gong.bg

Диагоналът обаче прие спокойно наличието на два рекламни банера на руската федерация в залата в Карлови Вари. На банерите е написано, че организацията е спонсор на европейското първенство. "Щом могат да си го позволят, да спонсорират. В крайна сметка, руснаците нямат нужда от помощ, спечелиха Световната лига преди два месеца.

Те са фаворит на това Европейско, най-силният отбор тук. Едва ли ще имат нужда от съдийска помощ. Не виждам връзката между плаката, тук в залата, и нещо друго. За нас със сигурност ще бъде много отговорен мач, тъй като ако успеем да отстраним Русия, ще бъде сам по себе си много голям резултат. А за тях просто една стъпка към финала", обясни още Николов.

Новините

Най-четените