Манчини: Без Яя Туре ще е трудно

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че играта на тима му ще пострада от отсъствието на Яя Туре, който в средата на месеца заминава за Африканската Купа на нациите, а снощи беше един от играчите с най-голям принос за победата с 3:0 срещу Ливърпул.

С този успех Сити излезе с 3 точки пред Манчестър Юнайтед на върха на класирането във Висшата лига.

„Опитахме се да намерим още един Яя в отбора ни, но не успяхме - пошегува се Манчини след мача. - Той е важен играч за нас, а без него ще ни е трудно, тъй като имаме мачове на всеки три дни. Оуен Харгрийвс тренира добре тази седмица и може да е готов за неделя, но Яя определено ще ни липсва.

„За нас януари е решителен месец, но ако в началото на февруари все още сме начело в класирането, значи ще имаме добър шанс да спечелим титлата.

„Юнайтед са много силен отбор, но ние трябва да мислим само за нашето си представяне и във всеки мач да се борим за победата. Аз съм доволен. Не заслужавахме да загубим от Съндърланд, но сега се представихме много по-добре."

Манчини се извини за жеста си, който имитира показването на картон, при спорната ситуация във второто полувреме, когато съдията не даде дузпа за Сити заради събарянето на Яя Туре в наказателното поле.

„Реагирах на момента, не бях доволен от съдията, но това беше грешка", призна Манчини.

В същото време мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш призна, че загубата е дошла заради липсата на острота в атаките на тима му. Според него, играчите му са научили нещо важно от тази загуба и то е, че трябва да играят по-точно и съсредоточено, като Сити, ако искат да прогресират.

Новините

Най-четените