Автогол лиши ПСЖ от първото място във Франция

Пари Сен Жермен завърши наравно 1:1 при гостуването си срещу Лил в 16-ия кръг на френското първенство. Шампионите за 2014 година не успяха да изместят Олимпик Марсилия от първото място в Лига 1 и продължават да изостават с една точка от лидера.

Есекил Лавеци подаде към Единсон Кавани и той на празна врата даде аванс за столичани след половин час игра. Малко преди края на полувремето вратарят Салваторе Сиригу прати топката в собствената си врата, след като не успя да спаси удар на Нолан Ру.

След почивката Пари Сен Жермен имаше възможности да вкара и втори гол, но пропуски направиха Кавани и Блес Матюиди. Олимпик има актив от 35 точки на първо място, докато парижани са с точка по-малко, но все още нямат нито едно поражение.

В друга среща от кръга Сент Етиен победи с 2:0 като гост Монпелие. Голове на Флорентин Погба и Паул Байс преди почивката осигуриха успеха в полза на "зелените", които се намират на трета позиция в класирането с актив от 29 точки.

Исмаел Диамонде от гостите получи червен картон в 78-ата минута, но това не оказа влияние върху крайни победител от срещата. Рен спечели с 2:1 като гост на Ница и заема четвъртото място в Лига 1 с 28 точки.

Същият актив има и Бордо. "Жирондинците" завършиха наравно 0:0 при гостуването си срещу Метц. По-късно днес е двубоят между Олимпик Лион и Реймс.

Новините

Най-четените