4 причини, поради които сънят е важен за горенето на мазнини

Материалът със заглавие "4 причини, поради които сънят е важен за горенето на мазнини" е публикуван в блога на Страхил Иванов - fitbg.net. Страхил е фитнес треньор и консултант по хранене със стотици хиляди последователи в социалните мрежи. Публикуваме текста с изричното позволение на автора.

Постоянно чуваме колко важен е сънят, но въпреки това го възприемаме като загуба на време и не му отдаваме голямо значение.

Пренебрегваме го в много ситуации – предпочитаме да се забавляваме цяла нощ, отказваме се от него, за да постигнем повече в работата или университета.

Е, за съжаление, няма как да заблудим майката природа – тези компромиси със съня струват доста скъпо. И то не само за вашето здраве, а и за горенето на мазнини.

Ако не сте доволни от резултатите, които постигате чрез хранителния си режим и тренировъчната програма, то първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е сънят.

Тези, които не се наспиват достатъчно приемат повече калории, горят по-малко калории и са по-склонни към напълняване – доста неприятна комбинация.

Съкратеният сън измамва тялото ви и то не може да навлезе в REM фазата, която е най-добрата от всички фази за изгаряне на калории.

Качественият сън е от решаващо значение за загубата на мазнини и цялостното ви здраве. Той е не по-малко важен от добрия хранителен режим и тренировъчна програма.

Те вървят ръка за ръка и ако едно от трите звена липсва, със сигурност няма да постигнете толкова добри резултати, колкото ви се иска.

Ако искате да разберете как точно съня оказва влияние върху отслабването и няколко полезни съвета за начини, с които да подобрите качеството на съня си, вижте повече в галерията.

Новините

Най-четените