Tоп моделите, които заработиха най-много през 2016

Световната модна индустрия извоюва нови позиции в дигиталния свят и може би е на път да стане толкова доходоносна за моделите, колкото беше през 90-те години. Такава поне е тенденцията, която издава новата класация на Forbes на най-високо платените модели на 2016-та.

Въпреки че 36-годишната Жизел Бюндхен остава най-високо платеният модел в индустрията със заработени 30.5 млн. долара за 1 година, "новобранките" в бизнеса като Кендал Дженър и Джиджи Хадид се изкачиха категорично до водещите места.

Те са на трето и съответно на пето място в класацията на Forbes, доказвайки, че е възможно огромният брой Instagram последователи да се превърне в чисто злато.

Въпреки че все още дишат праха на бразилската, която тази година направи повече пари от който и да е модел от 2002-ра насам, младите звезди показват, че в модната индустрия има доста доходоносно бъдеще, но вероятно то ще бъде в голяма степен подчинено на социалните медии.

Класацията на Forbes се основава на договорите на моделите, сключени между 1 юни 2015-та и 1 юни 2016-та година с козметични, парфюмерийни и модни компании, като информацията за приходите е координирана с модни агенти, изпълнителни директори и мениджъри.

От класацията става ясно и че 20-те най-високо платени модели в света са спечелили общо 154 млн. долара преди облагане с данъци.

Вижте някои от най-интересните имена сред високоплатените модели в галерията

Новините

Най-четените