Който не е нахапан, е светец

Със сигурност има поне едно нещо, в което кучетата (животните) са по-добри от нас (да наречем "нас" условно "хората"). Те не могат да лъжат. Оказва се обаче, че за най-големите им защитници няма никакво сито за езика.

В любимия на всички за клюки, конспирацийки и тук-там сериозни новини Facebook се появи нещо като съвременен вариант на създателя на "Протоколите на старейшините от Сион". Този анонимен многознайко идва да ни убеди, че под кожата на всички нахапани от бездомни кучета люде се крие грозна душа.

Не знаем дали г-жа Margarita Zanova е "разкрила" факта, че професор Ботьо Тачков, умъртвен от улични кучета, е бил "педофил". Но на нейната стена в социалната мрежа открихме* клеймото, написано истерично с Caps Lock. За да сме изчерпателни, ето целият пост:

Може би моята информация е стара за някои от вас, но днес мои приятели роми ми споделиха, че професорът от "Малинова долина" е бил ПЕДОФИЛ!
Навъртал се е при циглетата и срещу заплащане е извършвал престъплението си! Поради тази причина е бил екстрадиран от Америка!
Разбрали какво става с децата им - ромите насъскват кучета, за да го прогонят!
ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ!
Интересува ме къде в нет пространството има материал по случая?!? И въобще някой правил ли е такъв?!?

(Пооправихме пунктуацията, че куцаше. Бел. р.)

Разбира се, че не е сигурно дали Margarita Zanova съществува, но под името си във Facebook тя се води за природозащитник, съдейки по публикациите на стената й, изобилстващата от снимки с кучета - от Сизър Милън, водещ на предаването по National Geographic "Говорещият с кучета" до колажи в полубиблейски, полу-animal сюжет.

Да не влизаме обаче в тона на Zanova и да си правим подробен профил по слухове от стената й.

Покрай случая с нахапания жестоко професор природозащитниците ужасно се разсърдиха на хората, които искаха да решат проблема типично по български - смърт за убийците. Някои от тях извадиха достатъчно добри доводи, за да убедят обществото, че кучешкият проблем не е в самите кучета. Но ето, че именно сред защитниците на животните има също толкова радикалисти, готови да хапят вместо да се аргументират.

Опасното в случая е, че този пост е написан на официалния език в страна, в която лъжите бързо се превръщат в прекрасни фалшификации, а по форумите в някои медии, след съобщаването за наличието на тази циганска легенда във Facebook, се появиха още "информации" за профила на починалия професор.

Много от най-интересните истории се крепят  на конспирации, факт. Но не самите конспирации са опасни, а параноята, която им позволява да съществуват. Според Умберто Еко пък параноята е това, което ти дава право да не се чувстваш отговорен за нищо на тоя свят. Нищо не зависи от теб, защото някой вече е установил господство над света. Например евреите са програмирали бездомните кучета да нападат само престъпници.

* Благодарим на Мариела Михайлова, която ни информира за поста във Facebook

#1 Мирчов 03.05.2012 в 15:43:18

А ние благодарим на Тома Захариев, че ни осведоми за прочетена глупост в интернет. То една да беше, да напише човек статия.

#2 fALLEN 03.05.2012 в 15:48:15

няква ненормална кучарка, като повечето от тях. нищо ново, верно, под слънцето...

#3 fALLEN 03.05.2012 в 15:52:34

Много от най-интересните истории се крепят на конспирации, факт. Но не самите конспирации са опасни, а параноята, която им позволява да съществуват. --- живеем в скотска държава, където масата е малоумна като горецитираната. кво се чудите толкова? в нормална държава роднините на професора, щяха да издирят тази, или кой седи зад нейния ник, и да го осъдят.

#5 Чинчифон 03.05.2012 в 17:49:24

Има хора с толкова голям интелектуален потенциал,че желаят да поправят природата,която е създала дори и тях самите.Нахалството им стига до там,че си позволяват да се наричат "природозащитници"!?Защото по природата са толкова тъпи,че скоро ще си направят партия за защита и на цялата...Вселена.

#10 imperiall 03.05.2012 в 21:24:27

Този пост във фб по нищо не се различава от кухата статия горе, заглавието й, включително и "живия пример" как пияна си нахапала булдога-светец по гръбчето... Такава простотия не заслужава коментар, откровено подценявате хората и за пореден път проличава, че някои провокации и негативи си ги вадите директно от г*за, особено щом опре до манипулиране на общ мнение или популяризиране на глупав сайт.

#12 imperiall 03.05.2012 в 23:22:23

Автора - не особено навременна корекция, нямаше нужда да си триеш "хитрата" колонка вдясно, по никакъв начин не се обнови, питай Умберто Еко...

#14 imperiall 03.05.2012 в 23:52:33

Къде намеси Яна, Яна е била наркоманка благодарение на същите "медии", които продължават да й развяват снимката без да се замислят доколко поносимо е това изобщо, да не говорим за близките й. Сега и тая пача с педофила и тя възпята. На твое място повече ще внимавам кого категоризирам като прослойка идиоти.

#15 fALLEN 04.05.2012 в 00:22:16

марианчо, майот чекий доста си изгърмел, до сега не съм чул някой да ръси отрова по детските площадки или пък да се е натровил. успокой се леко. едва ли е толкова масово. за сметка на това доста хора са нахапани вече. не е зле да излезете от оранжериите, в които мама и тате ви отглеждат и да се огледате в реалния живот и свят, какво става. нещата не са на добре. некви изтрещели лелички крещят "не" от името на кучетата, без дори на вторите да им е задаван въпрос.

#16 fALLEN 04.05.2012 в 00:25:40

"природозащитници", сега ще ви светна по моята теория - според мене акаунтга на леличката е за провокация, на такива като вас. успокойте се. то обаче не променя мнението ми, че повечето кучкари сте болни хора, асоциални изтрещеляци, дето си купуват някаква индулгенция, вие си знаете за какво най-добре, "грижейки" се за кученца по приюти и пред блокове... сори, ама никога няма да възприема такъв тип кучкар за нормален човек...

#18 fALLEN 04.05.2012 в 00:58:24

бе стига с това тровене бе, кой нормален човек ще тръгне да ръси отрова??? ясно е, че тия които ръсят отрова трябва да се преследват като престъпници. както е ясно, че кучета скитащи по улиците безпризорно не трябва да има. ние в Европа ли живеем или некъде в централна африка? хващат всичкото помияр, уморяват го хуманно, чипират и т.н. де що има домашно, който не е чипирал - 5 дена да копа на магистралата, всяко ново безпризорно по новия хуманен закон - 7 дни в клетка, ако никой не си го припознае - хуманно да си дремне, и така. кви са тия лигавщини и нефелни истерии... пп разни строежи, разни кучкари с по 50 помияра, вичко да се приведе в ред. имаш куче на строежа - чип и паспорт. ама по-скъпо ти излиза от пенсионер да ти го пази така - ами еби си майката тъпанар и тва е.

#20 Geo 04.05.2012 в 06:53:57

ако някой го интересува защо в бг има проблем с бездомните кучета, може да погледне в коментарите тук. отговорът е очеизваден. племе без разум и мъсъл, което се го еб@т навсякъде където го видят, но се ерчи на кучетата..

#22 ForsakendudeBG 04.05.2012 в 10:21:50

Живея във въпросния квартал "Малинова долина" Съвсем спокойно мога да заявя, че и песовете, и мангалите са напаст там. Проблемът се решава с гладиаторски бой до смърт в зала "Армеец" Може и някой друг лумпен природозащитник да се включи, те така, за цвЕт.

#23 lele male 04.05.2012 в 11:30:15

Полудяхме съвсем... Скоро се бях замислила, че повечето природозащитници са или бивши номенклатурчици или деца на такива т.е. хора с уреден живот и скука в същият. Само 2-3 % са хората, които едвам свързват двата края, но вярват от сърце в идеята... Та мисълта ми е, че понякога покривът над главата не позволява на хората да растат и да мислят за ближния ЧОВЕК Кучето им е по-близко до сърцето

#24 Мина 04.05.2012 в 12:08:37

Е, не! То бива, бива, ама това вече е ....

#26 imperiall 04.05.2012 в 15:14:31

"Скоро се бях замислила, че повечето природозащитници са или бивши номенклатурчици или деца на такива т.е. хора с уреден живот и скука в същият.. Кучето им е по-близко до сърцето" -------------------- "А децата, които са нахапани от песовете? Те, мили природозащитници, с какво са заслужили? " -------------------- "то обаче не променя мнението ми, че повечето кучкари сте болни хора, асоциални изтрещеляци, дето си купуват някаква индулгенция, вие си знаете за какво най-добре, "грижейки" се за кученца по приюти и пред блокове..." _______________________________ Не искам да ви прекъсвам транса, само да попитам защо върху тези хора още трябва да се стоварва толкова вина и злобичка при положение, че същите се занимават с евтаназията. И са малко. Не разбирам и как куцо и сакато внезапно става "природозащитник" и изтрещял номенклатурчик без работа, само защото обича природата. Но нещо ми подсказва, че пред блока с 10те кученца е по-малко асоциално, отколкото вкъщи с 20те котенца. Нали фолен ;D

Новините

Най-четените