Хип хоп, БСП

Необичайна загриженост към хип хопа като лакмус на демокрацията прояви лидерът на социалистите Сергей Станишев. Съвсем предизборно, той и другарите му побързаха да защитят група рапъри, създали "Бяло, зелено, червено" и привикани на разпит в националното следствие по искане на прокуратурата.

Столетницата пое "защитата" по дело, което няма да се понрави на твърдия й електорат, тъй като е в разрез с ценностната му система. Парчето "впечатлява" с екстравагантно съждение за цветовете на националното знаме - оприличени с кокаин, марихуана и менструален цикъл. Сарафа, Експлисит, Мишо Шамара и Конса припяват: "Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба".

Скандалът може и да е подходящ, за да влезеш като първа новина във вечерните емисии и да обереш симпатии от млад електорат, но политическата му употреба отиде доста далеч. Отнесени от вихъра на предстоящите избори, социалистите преиграха с възмущението си - в защита на песен с един откровено мръснишки текст, и застрашените демократични свободи. Това се разбра от декларацията им в парламента.

Станишев стигна и по-далеч, поставяйки дилемата "Свобода или ГЕРБ" - разбира се, заради "авторитарното управление и полицейщината".

И предложи (да се разбира саркастично) реабилитиране на чл. 1 на Живковата конституция, но вместо БКП, да се чете ГЕРБ: "Водеща и ръководна сила в държавата е ПП ГЕРБ".

Бойко Борисов да бъде предложен за пожизнен министър-председател, а химнът да бъде изпят от Веско Маринов. Добре, че БСП мина в опозиция, за да проличи, че лидерът й е бил и журналист.

Колко от феновете на хип хопа обаче знаят за член Първи и кога беше кастриран?

Пък и факт, водеща и ръководна сила в държавата е партия ГЕРБ.

А ако Станишев толкова им се кефи на рапърите, да ги покани на избирането му за председател на ПЕС. Това предложение на ГЕРБ и ние одобряваме. Пък и Big Sha и компанията му едва ли биха се зарадвали на адвокатите си отляво.

#2 pepe 26.09.2012 в 18:31:40

Абе като не са пусита няма достатъчен международен отклик. Ама пък пуситата едва ли биха предизвикали симпатиите на Сергей.

#3 Borracho 26.09.2012 в 18:46:56

Гнусните лакеи на Тиквата вече се оливат в близането на анален нагар от гъзовете на ръководителите на партия ГРОБ. За какви импотентни, ректално озверели твари става дума в администрацията, в прокуратурата и милицията направо се плаша! Циганите сринаха селата до основи, мутрите си разделиха всеки град и си управляват феодално, олигарсите си разпределиха цял бантустан и разграбват съсем на едро, а някакви там мижитурки, прокурорченца и милиционерчета гонят рападжиите да ги питат що пеят така само и само да се докопат до още малко от аналния сок на мутр-идолите си от ГРОБ Вместо да се самосезират и да подхванат дилърите на това "бяло" и това "зелено" те тръгнали да се правят на мъже пред хип хоп изпълнителите?!?! Много жалка пасмина, понякога се чудя тея гнусни, мазни плъжеци как успяват и деца да правят, то тва е противно на всякакви природни закони!

#5 simo_haihe 26.09.2012 в 21:44:00

наистина много елементарно, Георгиева.

#8 TheSpider 27.09.2012 в 10:02:14

Boicho Boichev | 26.09.201223:55 Отново ръсиш глупости, не ти ли омръзна? Не става въпрос, че пее за ГЕРБ, а за това, че сравнява българското знаме с мензис. Ако това на теб ти харесва, на мен не!

#9 Bobby_gBG 27.09.2012 в 10:20:53

6 Boicho Boichev | 26.09.201223:48 Такова нещо -да преследват певци заради текстовете на песните им- поне официално и тодорживковата милиция не правеше. ----------------------------------- Е да там нямаше как да се случи това - още докато продуцента ти чуеше текста в подобен стил, и вече да си бил в Белене. Там такъв текст щеше да види бял свят на свети мукавей... Аре моля ви се без глупости. БСП са мега жалки, няма други такива боклуци като тях. Другарите, по чието време всеки протест се смазваше със сила, а на миньорите се блъскаха главите в паважа, тръгнали да ми защитават свобода на каквото и да било, и имат наглостта да говорят за член първи... Долна работа. А най-големия смешник във форума е този дето е дал минус на първото мнение по темата - абсолютно точно казано от Михаил Костадинов

#10 Bobby_gBG 27.09.2012 в 10:24:27

И да - мисля че почти всичко нормални страни имат закони които да наказват за поругаване на националните символи - това е може би единственото реално нещо което Атака успя да постигне за 7 години в парламента, всичко останало е нулева работа и само говорене.

#14 Оня Дето Го Трият 27.09.2012 в 11:14:58

Това дето някакъв си рапър осквернявал знамето в същото, както на едни някакъв си филм им осквернявал религията Чудите се как може брадатите араби да са толкова прости, ама ето ви го баш същото - точен аналог.....

#17 Bobby_gBG 27.09.2012 в 15:17:15

12 Boicho Boichev | 27.09.201211:03 Боби, не си извъртай задника!кога ставаше въпрос за пуситата ги бранеше с пяна на устата-свобода на словото. -------------------------------------- Мухахаха, човек ко си пушил? Май нещо си се пообъркал. Или пък си забравил да си пиеш хапчетата, не та знам. Ама следващия път преди да псуваш някого, вземи първо провери дали това което си мислиш че е казал не е било казано от някой друг. Аман от психопати.

#23 Дебел 30.09.2012 в 02:04:27

Е много ме кефи Станишев като вземе да говори за свобода,демокрация и тем подобни.........баси смешника.Пълен ОЛИГО......,Boicho не се излагай ве мен,ква свобода на словото кви 5 лева,направо ебаси смеха,ми да взема да напиша една песен за майка ти или за сестра ти....Нали имаме свобода на словото да го е.а.Големи демократи станахте и свободолюбци,Това с Шамара,ако беше станало в Щатите,или пък в Русия,щеха му пръснат дупенцето,и нямаше да го питат има ли свобода на словото.Ама тука нали сме сите,разбирачи и помияри.....секи прави,квото си иска....и то държавата ни затуй е една кочина....

Новините

Най-четените