Късопаметно

"Живеем си в ситуация, в която всеки следващ скандал засенчва предишния, който не се е разрешил и никой не поема отговорност" - правилна констатация с автор Сергей Станишев, лидер на социалисти из Европа и у нас.

Експремиерът припомня скандалите с дюните по морето и проблемите на хората от ВМЗ-Сопот. Букет от гафове, погрешни управленски решения и сериозни съмнения за корупция на различни етажи от властта.

Посланието е ясно - нужна е алтернатива на това управление и социалистите са готови да подадат ръка на всички онеправдани работници и дръзки екоактвисти. Да бутнем това управление заедно, пичове - ей това казва Станишев. Стоп машини.

Лидерът на БСП много добре съзнава колко е прав за новите скандали, които засенчват миналите. Само че не казва второто изречение от тази родна политическа теорема: Всеки следващ скандал засенчва предишния И! напълно изтрива от паметта по-предишния.

А по-предишни скандали не е като да няма - преди дюните имаше заменки, преди гладните работници от ВМЗ имаше такива от „Кремиковци", преди Бойко Борисов имаше Сергей Станишев. Разликата хич я няма.

Това ще е хубаво да си го запишем някъде. Иначе като нищо, след още някое герберско безумие, съвсем ще ни хване амнезията... точно преди лятото. Тогава ни е шансът да променим нещата, но това с предишни хора не става.

#1 Гризли 20.01.2013 в 23:09:40

"Тогава ни е шансът да променим нещата, но това с предишни хора не става." Както беше казал някой мъдър човек "Ако от изборите зависеше нещо отдавна да са ги забранили!" Нищо няма да се промени на следващите избори, просто е много вероятно да сменим едни смотаняци с други, които скоро не са били на власт! Докато изборът не стане мажоритарен можем само да си мечтаем за някаква промяна...

#2 mima 21.01.2013 в 09:39:51

Изборите трябва да са задължителни за всички граждани и само срещу медицинска бележка да си освободен от това задължение. Но това никога няма да стане, защото на политиците не им изнася.

#3 Хейтър 21.01.2013 в 10:30:10

Мимеее, как па го реши това? Точно обратното е, на тях повече им изнася да се гласува!

#4 mima 21.01.2013 в 11:10:35

Едно е да купиш 500хил. гласа и да си решиш изборите и съвсем друго е да купиш 2млн. Така изборите ще станат по-непредсказуеми.

#5 Хейтър 21.01.2013 в 11:21:20

Ахаха, голямото купуване .... Ама ти съвсем сериозно вярваш, че някой брои тези бюлетинки? На партията майка изобщо не й дреме кой за коя нейна производна е гласувал. Важното е да има някаква избирателна активност, за да се узакони следващия "месия", който да продължи плана за превръщането ни в крепостни селяни.

Новините

Най-четените