Защо тъгува Карбовски...

Мой приятел ми изпрати странна статия на Мартин Карбовски - журналист. В момент, в който съдии, адвокати, прокурори првозащитни организации се вдигнаха срещу скандалното решение на ВСС да уволни съдия Мирослава Тодорова и включително правосъдният министър бе принудена да свика извънредно заседание, за да се разгледа случая на "по-светло", Карбовски нарича това истерия и дума не споменава за поне евентуален политически натиск.

В момент, в който обществото иска прозрачност и това все пак намира отзвук сред управляващите, журналистът отново напада това общество, обяснявайки, че тук са останали само неинтересуващите се. Очевидно и той е един от тях, съжалявам.

Карбовски ни обяснява, че трябва да сме луди по магистралите. На неговия си лаещ език се опитва да ни накара да се засрамим, че не беатифицираме Борисов заради някаква там добре свършена работа.

Отцепването от обществото, за да му размахва пръст колко малоумно е то и какво заешко сърце носи, е най-големият грях на така наречената ни журналистика. Писна ми тв водещи да ми обясняват, че не разбирам демокрацията и да се държат като атрактивни пресаташета на властта (особено на Цветан Цветанов - бел.р.).

При условие, че през последните 6-7 месеца - от протестите срещу ACTA до включването на доброволци в гасенето на пожара на Витоша, които показаха, че не са затворили Орлов мост просто защото са диваци, стана ясно, че в тази страна има съвсем нова пратка избиратели.

Защо журналистите изведнъж станаха като гимназиални директори от времената на соца, набивайки канчето на сънародниците си? Натяквайки ни да се гордеем с управляващите ни, но в никакъв случай със себе си...

#2 vanko1 15.07.2012 в 16:30:33

http://www.webcafe.bg/id_1203665773 Опасни ли са полуинтелигентните журналисти? Опасни са

#3 Профилът е закрит 15.07.2012 в 16:32:52

Карбовски не тъгува. Карбовски търгува.

#4 ясминка 15.07.2012 в 16:53:20

Оставете го Мартин, той само иска да си кара колата и да блъска язовци.Едно малко садистче с голям корем.

#5 Дракон с кисело зеле 15.07.2012 в 16:55:11

Естествено, както почти всичко, сътворено от Карбовски, и статията, линкната от автора тук, просто не става за четене. Този човек има страхотен талант да превръща абсолютно всичко, до което се докосне, в евтина пошлотия. Защо все още има хора, които се интересуват от него?

#6 Чинчифон 15.07.2012 в 17:14:40

Прекалено голямо внимание за една човешка карикатура.По същата тази причина и Борисов стои още на власт.Дори ВСС вече му се подчинява,защото фаворитката на Цветанов го свиква още в понеделник. Тогава ще чуем народната песен "Полегнала е държавата"...за всички,които я пожелаха

#7 Бобо 15.07.2012 в 17:16:23

Да се посвети статия на Карбовски е достойно но ненужно дело. Той ще си тържествува, а плачещите на този фон изглеждат все по жалки! Всъщност трагедията е не една уволнена, или баща на тенесистка, присвоил и правото на пълнолетие за лични дръзновения. У Еврото нема бащини работи, пълнолетен е човеко сам си се бори а туа стадо офце. Или разговор за митническа проверка. Трагедията е че 23 години по късно, БГ е единствената територия в Европата без алтернативна политика и политици на управляващите. Е, те това е въпросът?! Всичко останало е безмислено плачене и закълнаване! И Карбовски се ползва от тоа мишмаш, добре. Служа на старото бомбе! Бойко и да си подаде оставката, и кво, а .? В коя отправна система сме бре, ревулоциюнери и револуциюнерки. Кой ке ни стриже?

#11 Лудколю Деликолев 15.07.2012 в 21:34:21

Карбовски си е институция, независимо че повечето хора не могат да го траят. Просто защото темите по които работи, другите ги подминават с подхъмкване и снишаване. Съвсем скоро ще изскочи ново поколение журналисти, които ще имитират него - само стойте и гледайте.

#12 Копа 15.07.2012 в 22:40:58

Разсъждения "какво иска да каже автора" (Мартинчо). Истерията е първо в правосъдието и от там раздухана в медиите. Лошо няма, една система се разбива отвътре. Как разбрахме какво сирене, мляко и т.н. хапваме? Производителите сами се издадоха. Карал ни да се засрамим, натяквал. Абе вие малки ли сте? Карбовски като прави акита, защо трябва да ги правиш на топки, да ги размахваш и да викаш колко много се е изложил? П.С.Той май се е бъзикал. Лекинко.

#15 ясминка 16.07.2012 в 05:12:17

Леле, влака Карбовски имал пътници!Возете се, място има.

#16 Шебек Хасан 16.07.2012 в 09:10:57

Поредната медийна манипулация. Изкараха я тази съдийка някаква мъченица на "онеправданата" ни съдебна система. А истината е, че заедно с ВСС трябва да бъдат изринати и един куп продажни и некомпетентни съдии, като въпросната госпожа.

#17 Ицо 16.07.2012 в 09:35:48

Няма общественбо недоволство от уволнението на тая съдийка. Има обществено недоволство от това че трябва и други съдии да се махат, а няма кой да ги махне и тях. Това в медиите е от платените журналисти на мафията. Народа иска още уволнения на корумпирани съдии. Какво стана с онези магистрати дето на децата им се раздадоха по морето имоти като крайно нуждаещи се ? Не само уволнение ... растрел заслужават тия гадове.

#18 Harry 16.07.2012 в 10:16:41

"Защо журналистите изведнъж станаха като гимназиални директори от времената на соца, набивайки канчето на сънародниците си?" Защото им се плаща за това. Питайте Търговски от къде има пари за такъв автопарк.

#19 Bobby_gBG 16.07.2012 в 10:20:24

16 Шебек Хасан | 16.07.201209:10 Поредната медийна манипулация. Изкараха я тази съдийка някаква мъченица на "онеправданата" ни съдебна система. А истината е, че заедно с ВСС трябва да бъдат изринати и един куп продажни и некомпетентни съдии, като въпросната госпожа. ------------------------------------- Абсолютно точно, и аз това повтарям от няколко дена. А дебилите бързат веднага да ме(ни) изкарат ГЕРБолюбци... Явно за тях най-важно е правилото "врага на моя враг е мой приятел"... И в жалките им мозъчета абсолютната и тотална неприязън и нетърпимост към БСП, ДПС, ГОЦЕ и техните съдии се отъждествява с неприязънта която и ГЕРБ изпитва към тях, и явно всеки дето му е писнало от съдиите на мафията трабва да е фен на ГЕРБ заради врага на моя враг. Плиткоумни създания, какво да се прави.

#20 Bobby_gBG 16.07.2012 в 10:21:23

17 Ицо | 16.07.201209:35 Няма общественбо недоволство от уволнението на тая съдийка. Има обществено недоволство от това че трябва и други съдии да се махат, а няма кой да ги махне и тях. Това в медиите е от платените журналисти на мафията. Народа иска още уволнения на корумпирани съдии. Какво стана с онези магистрати дето на децата им се раздадоха по морето имоти като крайно нуждаещи се ? Не само уволнение ... растрел заслужават тия гадове. ----------------------------------------------

#21 tougherty 16.07.2012 в 10:23:22

Знаеш ли какво стана с тях? Срещу послушанието им ги върнаха обратно на позициите им дори без наказания. Сега тези същите послушковци са лаещите срещу уволнената съдийка, която тогава ги разкритикува и от името на съюза на съдиите поиска най-тежки наказания за провиненията им. Жената разглежда наказателни дела от повече от 10 години. По около 300 дела годишно, това прави 3000 дела за 10 години. Забавила е мотивите, забележете мотивите, не присъдите по 3 дела за тези 10 години, като по едно от тези дела давността е изтекла, защото МВР и прокуратурата са го разследвали 11 години. Процентът на забавените дела на тази съдийка е 0.1%. Семейната приятелка на министър Цецо е забавила 53 дела, при положение че е работила като съдия само 4 в последните 10 години и въпреки това е назначена за председател на Софийски градски съд от същите хора, които уволниха Тодорова. Освен това тя е съдия по дело срещу "Софийски имоти", от които купува като пълномощник на родителите си 2 апартамента (вероятно единият е за Цецо, че нали е малоимотен). Та казваш корумпирана била съдийката, така ли? Или гнилата система, с главен диригент Цецо си разчиства сметките с малкото хора, които се осмеляват да поискат някаква промяна в скапаната съдебна система на парашутистите?

Новините

Най-четените