Между Сорос и Сталин

Ограбиха ни. За първи път #ДАНСwithme събра повече креслив партиен актив, отколкото пеещи "интернет лумпени". Повече автобуси, отколкото майки с детски колички и велосипедисти. Иначе казано - извършена бе политическа приватизация на гражданския протест.

Извозена от всякакви краища на България, човешката "подкрепа" за БСП и ГЕРБ надвика останалите гласове, които до момента искаха много нещо просто - прозрачно и честно управление. Смяна на политическия модел. Пробив в статуквото, чието олицетворение е именно фиктивния разлом между социалистите и партията на Бойко Борисов.

Сега "новите" протестиращи казват - или Станишев, или Борисов. Без алтернатива. И дилемата придобива все по-ужасяващи и въздухопарни измерения. За обикновения зрител остава само да избере между Сорос или Сталин.

Между тях сякаш няма нищо. Поне така искат да мислим.

Или си подривен платен агент от злия капиталистически гений Джордж Сорос, или си горещо вярващ в доброто бъдеще поклонник на социализма - и настоящото му управленско проявление в лицето на Пламен Орешарски.

А преди 99 дни излязохме безплатно на жълтите павета срещу едно кадрово назначение и създалия го порочен модел, чиято единствена задача е да се възпроизвежда. Без разлика в цвета.

Щом Бойко Борисов тръгна да протестира срещу диктатурата на социалисти, депесари и прочие олигархисти, какво друго ни остава освен да се оттеглим от протестите - или да сменим мястото на протеста. Обаче те и там ще дойдат.

За да ни кажат: "Избирайте". Между Сорос и Сталин.

Ако им повярваме, че няма друга алтернатива, значи може да изпратим некролога си на приятелите си.

#2 Многознайковица 04.09.2013 в 16:17:39

Е що така, бе...вие нещо друго ли очаквахте

#3 Borracho 04.09.2013 в 16:19:55

Нема оправия кенефа.....

#4 daysydogy 04.09.2013 в 18:08:24

Нещата не стават с плач, а на избори...

#5 MacAllister 04.09.2013 в 18:18:22

А на изборите трябва да се предложи нещо. Не виждам да се работи достатъчно сериозно по темата ...

#6 John Smith 04.09.2013 в 18:26:47

Само споменавам ,че преди 2 дни откриха паметник на Сталин във Ворошиловск. И тия и ние не сме мръднали и йота от Перестройката насам.... А тая мантра "гласувайте" е само промивка на мозъка, да си мислиш,че имаш избор. И пак да спомена-Вигенин ,преди него Младенов..... Винаги гласуваш за Кадрите и то не партийните. Играта ,Другари е много голяма , ама ше го схванете когато разберете кой, кой е ,па да ви вида за кой ще гласувате.

#7 deowin 04.09.2013 в 18:27:48

Изпитах дълбока погнуса, когато разбрах за автобусите на ГЕРБ, с които докарват платени "протестиращи" на един протест срещу кретенията и продажничеството в политиката, на която самият Борисов е олицетворение. Не съм сигурен дали Бойко е толкова безгранично тъп и ограничен, че не усеща как по този начин принизява #ДАНСwithme до смрадливо-кафявото ниво на измекярския, платен с кебапчета и пица контрапротест, или го прави напълно осъзнато и злонамерено. По-вероятно ми се струва първото, но и така да е - това е само поредната причина да изкрещим: ОСТАВКА!

#8 florentina 04.09.2013 в 19:12:02

Уважавам мнението на автора, но не се съгласявам. Аз съм един от онези пеещи и танцуващи лумпени, които протестират от 3-ия ден на протестите. Днес сутринта бях пред/зад, абе изобщо около парламента. Наистина тук-таме имаше физиономии, от типа, които не сме свикнали да шиждаме на този протест: бръснати глави, шушлякови дрешки, сещате се....но те стояха встрани и не участваха особено активно, а и бяха доста малко. Свиркаха и викаха, хората, които свиркат и викат обикновено.... ние лумпените, добре познатите лица Наистина видях няколко бръснати глави да се втурват напред, когато свалиха огражденията, но бяха не повече от 7-8. Аз лично очаквах доста повече автобусен контингент след всичките приказкки на ГЕРБ (които като на всички вас са ми силно неприятни). Това, което ми направи впечатление беше, че бях обградена от възрастни хора и от хора на 40-50 год. Гняв имаше, но това не е ли нормално? Колко дни станаха?! Не мисля.че протестите са опорочени. Аз поне нищо различно от обикновеното не видях. .... и естествено: ОСТАВКА на престъпното и корумпирано правителство!

#9 Harry 04.09.2013 в 20:23:33

"Предимството на модела " Сорос" е, че терминалът е отворен." Няма предимство, само така ти изглежда! И тук и там който може ще работи за господарите на света - световното наднационално лихварско - финансово братство на ционистите. Комунизма беше техен през цялото време, те го управляваха, богатееха от кредитите които му заемаха и ограбваха суровините му. Разрушиха го когато решиха. Демокрацията на запада не е алтернатива на тиранията на изтока. Който го мисли е наивник. И Сталин и Сорос са отвратителните лица на едно и също зло.

#11 Zero 05.09.2013 в 10:32:14

Harry, прав сте донякъде - за същността... Но нещата освен съдържание имат и форма, нали? И някои форми са по-приятни за окото. Помня казаното от Иван Методиев: "Каква е тази участ бе народе, какъвто и байряк да се развее, дръжката му все ти е в гъза!", но се питам докъде би ни довело виждането, че облакът може да е единствено сянка от гъз?

#12 Svelini 05.09.2013 в 14:34:56

Quelle surprise, бе казало франсето, дето не му дадоха орден. Че много герберисти са на протеста не е тайна и не разбирам защо е това учудване. Въпрос на време беше да излязат открито.

#13 Бобо 05.09.2013 в 17:56:11

Сорос и Сталин. нерде Ямбол, нерде Стамбул. А бе тия нет пространства са пълни с ситне , дребни, като камилчета демонократи мислещи се за чърчил.

#15 Harry 06.09.2013 в 10:38:37

сорос прави законни неща със собствените си пари" Гледай ти ум! Фрида, нима не знаеш че Сорос е престъпник? Или понеже е от вашите се преструваш? "Френски съд призна за виновен международния финансист Джордж Сорос в нарушаване на правилата за търгуване с акции. Сорос бе обвинен, че е използвал вътрешна информация, за да се облагодетелства при неуспешния си опит да закупи френската банка "Сосиете Женерал" в 1988 г. Съдът го глоби повече от 2 милиона евро, съобщи Би Би Си." Сорос е МОШЕНИК и КРАДЕЦ, нито прави законни неща, нито е с негови пари! Обединените Общества и всякакви цветни революции които финасира се състоят от млади и много корумпирани хора, които корумпират други на възлови места в администрацията в подходящия момент така дестабилизират страната че да станат възможни измамите на Сорос. Важо е да се знае, повечето момчета и момичета на Сорос са хомосексуални.

#16 ace_ventura 06.09.2013 в 12:25:32

И сорос и сталин са боклуци и престъпници от най-висока класа! Единствената им разлика, е, че сталин е имал топки и последиците от неговите действия/бездействия са видими и влияят пряко на човечеството, докато сорос използва лостове и механизми невидими за "невъоръженото око".

#18 Бобо 06.09.2013 в 13:14:08

Фригидке, не се коси толкова, оти ако не бе сталин щеше сапуно да е безплатен и до днес, мислим. За вазелино не знам?

#20 Harry 06.09.2013 в 16:57:18

Кой е Сорос? Ето какво казва за него доц. Васил Сивов е икономист и политолог Сорос е един потресаващо талантлив хамелеон съчетаващ гениалния играч на световните валутни борси и критика на пороците на финансовия капитал. Първите си пиратски набези извършва срещу европейските валути. През 1992 г. предизвиква "черната сряда" във Великобритания, когато курсът на лирата спада с 12%, икономиката понася тежък удар, а Сорос печели милиард долара. В същата година девалвира италианската лира, извършват се пожарни разпродажби на държавна собственост, изкупувана от спекулантите за жълти стотинки. Участва и в банкрута на Аржентина, където изкупува огромни територии, става едър производител и снабдител на Европа с говеждо в разгара на болестта на "лудата крава". През 1997 г. неговата "зондеркоманда" се прехвърля на източния фронт със задача да стопира икономическия растеж на "азиатските тигри". В резултат на положените усилия валутите на Малайзия, Индонезия и Филипините рухват. В Индонезия се възцарява хаос, а за спасението на финансовата система на Малайзия се изразходват 30 млрд. долара, като развитието на страната се връща 10-15 години назад. Тайван също претърпява сериозни загуби и името на Сорос предизвиква такава ненавист, че със специален указ всеки, който сътрудничи на неговите фондации, получава обвинение за углавно престъпление. Единствено в Китай сороските операции претърпяват пълен крах поради липсата на вътрешни продажни доставчици на секретна информация.

Новините

Най-четените