Тихи игри

България няма нужда от външна заплаха. Доказано е, че като нация можем да се справим достатъчно добре в мисията към самоунищожение с подръчни материали - некадърност и безотговорност.

Такъв е случаят и с партенката, че България щяла да изпрати армията си в кампанията срещу джихадистите от "Ислямска държава". Типичното активно мероприятие в предизборна обстановка срещу лесна жертва - засада на служебното правителство през дописка в партийния официоз на БСП, издаван от гордия рупор на кремълската правда Николай Малинов.

Онзи, същият, който честити на всички славяни победата в Третата Кримска война след аншлуса на Путин. Колега по партийна принадлежност със Страхил Ангелов, който излезе от световната си неизвестност след екскурзията си до Сирия. Член на единствената партия, в чиято предизборна платформа е разписано обещание към чужда държава - категорично противопоставяне на санкциите срещу Русия.

Поставен в обяснителен режим, военният министър си призна, че дори да искаше, българската армия няма капацитет да участва в съвременни военни операции. Както се казва - когато си в ямата, не бива да копаеш.

И с това се изчерпва дебатът по темата "национална сигурност" в навечерието на парламентарните избори - страх от тъмното и две димящи дула.

Така е в държавата, в която средният шоп вижда най-голямата заплаха за семейството си в лицето на първокласници от бежанския лагер, но не вижда проблем във факта, че ансамбълът на руското МВР озвучава предизборното турне на "Атака".

Всяко чудо за три дни, а на три дни - ново чудо. Няма нищо изненадващо в страната на разградените дворове. И така ще бъде, защото търпимостта към милиционерските похвати е безкрайна, а общественият рефлекс е сведен до нула.

#2 Dox 25.09.2014 в 01:31:31

Уважаема госпожо Пенелопова, Чудно ми е защо се чудите, че под статията за Дриско било пълно с коментари, след като и Вашият коментар е там. А, видиш ли, под тази статия нямало нито един, след като Вашият коментар и тук вече е налице. Т.е., коментарът Ви все едно че го няма или е нулев... или как да го разбирам ....? Както и да е, аз ще се доверя на интуицията си и ще приема, че под тази статия има поне един коментар и той е именно Вашият. Госпожо, не губете време! Излезте и поведете народа си срещу най-голямото зло - русофилите. Не губете време, защото до мен пристигна информация от сигурен източник, че Путин лично се е заел да се разправи с Вас. В момента пише програма съдържаща подробни стъпки, която ще бъде сведена за изпълнение от русофилите в най-скоро време. За това още веднъж ви призовавам: не губете време! Излезте и извикайте: "Напред, момчета! Аз съм след вас ...!" Искрено Ваш, Фило-Фоб

#3 Прокопи 25.09.2014 в 05:02:24

Пенелопова, докато ти се хабиш тук, мъжа ти ти изневерява с една рускиня. Готино маце е Абе между другото, ти що не харесваш Веско Маринов?! Та той е щатния изпълнител на любимата ти партия.

#4 cheten 25.09.2014 в 11:44:54

И чудна работа? Да се маеш как Виктория Пенелопова е разбрала всичко, а аз бедничкия българин дето 24 години правя богати работодателите си, а самият аз съм без жилище, деца, жена - нищо не съм разбрал? Как пък онези дето човекът като индивид беше свято нещо са виновни за всичко, а тези дето човекът е само ресурс и нищо повече са творци на благата? Аз съм човек, не по стандарта на запада, аз съм човек по собствено подобие. Мразя демокрацията, мразя капитализма, мразя запада, защото вместо запада да се отърве от демокрацията ни я даде на нас.

#5 Оня Дето Го Трият 25.09.2014 в 13:02:41

Момчета, трима срещу една не е честно! Знам че става въпрос за пари , ама все пак..... А Прокопито, като няма какво да каже по същество, ръси неадекватни тъпотии - от културист толкова

#6 Dox 25.09.2014 в 13:15:28

Е, вече сме трима срещу две.

#7 HiFresh 25.09.2014 в 18:45:12

И на тази готина статия отново комунисти-коментатори. Вие помежду си може и да си се знаете, ама дали някой от Позитано, като ви плаща може и да достигне до някакво лошо за вас заключение, че ефекта от вашите простотии е НУЛА!

#9 Dox 25.09.2014 в 22:17:56

Виктория Пенелопова и Хай-Фреш! Айде па ..... че ви ожениме! Че ви рипаме на сватбата. Ама Вики първо ще трябва да се разведе. При това - демократично, т.е. безпроблемно. Обадете ми се. Познавам прекрасни адвокати - точно за тая работа. И не взимат скъпо .... !

#11 dedo adji 27.09.2014 в 11:27:39

За тъпа статия тъпи коментари. Педихлопова е ясна, ама вие защо и уйдисвате на акъла. С риск да бъда изкаран русофил ще цитирам Пушкин: .....и не оспаривай глупца.

Новините

Най-четените