Няма да ги помним след 5 години

Смята се, че изразът за 15-те минути слава принадлежи на поп-арт гения Анди Уорхол. Още през 1968-ма той казва, че в бъдещето всеки ще е известен за 15 минути, което до голяма степен вече е реалност в днешното дигитално общество. Социалните мрежи улесняват пробива на всякакви личности до т.нар. звездни небеса.

Тази известност е толкова мимолетна, колкото блиц - звездите могат да извържат да поддържат интереса на феновете.

Събирането на фенове никога не е било толкова лесно, но в същото време никога не е имало толкова много звезди - еднодневки. Предлагаме ви списък на известните личности, които след 5 години просто няма да си спомняте. Вижте ги и преценете дали е така.

#1 Cacarov 20.11.2015 в 11:01:51

Сори, ама Shia LaBeouf се появи с плик на главата преди повече от година.... Ако това за вас е "на скоро", по-добре се прегледайте. И не сте писали за сайта webcafe.бг и писачите в него. Кой ще ги помни след 5г.? Толкова елементарни статии и разсъждения, че се забравят за 5мин.

#3 e-mil 21.11.2015 в 10:03:28

Не стана ясно защо слагате Летерман при еднодневките, след като сами го наричате ветеран. Шоуто му не е 22-годишно, а 33 - то стартира първо в NBC. Какви 15 минути слава, след като кариерата му е над 45 години в медиите? Летерман започва в радио, после води ТВ игри и прави много успешно сутрешно шоу преди да започне с късното. Шая Лебьоф има участия в поне 50 филма и е получил над 10 награди, включително награди критиката. И аз не го смятам за кой знае какъв актьор, но в никакъв случай не е от хората, които са известни, защото са известни. И е много рано да се каже дали някой ще го помни. Достатъчна му е една по-сериозна роля в следващите 20 години за да му порасне славата. Да не забравяме, че Стинг на неговата възраст тепърва започва да става известен и то като един от членовете на група, а не самостоятелно. Морган Фрийман пък дълго време е малка телевизионна звездичка от сериали и детски предавания и чак на 52 години получи Оскар за "Мис Дейзи", който го направи неугасваща световна звезда. А Луи дьо Фюнес и това е нямал. Също става звезда след навършване на 50. И въобще кинаджийството не е единственият начин да запомниш някого. В последните 10 години от актьорската си кариера Роналд Рейгън се снима предимно в ТВ сериали. Но след като става на 50 влиза сериозно в политиката и само 15 години по-късно е световна звезда. От време на време имате сериозни анализи за кино, но като изтърсите няколко такива тъпотии тотално изтривате впечатлението за наличие на интелект в редакцията.

#4 e-mil 21.11.2015 в 10:07:22

На всичкото отгоре тъпотиите на автора влияят и на читателите - и аз сгреших. Морган Фрийман беше само номиниран за "Мис Дейзи". Оскар получи по-късно за "Момиче за милиони".

Новините

Най-четените