Пикантни пилешки кюфтенца с нудълс и зеленчуци

Здравейте,

Тази рецепта е твърде популярна в нашето семейство.

Ястието става пикантно, особено ако използвате подправките, които и ние сложихме.

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пилешкото месо. Нарежете на парчета и смелете с блендер заедно с чесъна, кориандъра, лютата чушка почистена от семената, кората от лайм и малко лимонова кора.

Прехвърлете в купа, добатете половината соев сос, ситно нарязан див лук и подправете със сол и черен пипер.

Омесете добре каймата и оставете за 15 минути, докато приготвите останалите продукти.

Нарежете чушките на еднакво дебели пръчици, а моркова - на широки ленти с белачка за зеленчуци, а след това на по-тънки и къси парчета.

Кипнете подсолена вода и сварете нудълса според инструкциите на опаковката.

От каймата оформете средно големи кюфтенца и изпържете в загрята мазнина от всички страни.

В същата мазнина сотирайте за 3-4 минути чушките, добавете нарязания на тънки ивички спанак и гответе още около минута.

В голяма купа смесете нудълса и зеленчуците, овкусете с останалия соев сос и сока от лайм и разбъркайте добре.

Поднесете с няколко кюфтенца и сладък чили сос.

Добър апетит.

Новините

Най-четените