Здравейте,
днешното предложение е един много приятен хляб с шунка и сирене чедър.
Подходящ е за закуска, за обяд или за вечеря.
Прави се много лесно и бързо, а е много вкусен.
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, солта и содата.
Добавете настъргания чедър.
Сгънете на руло резените шунка и ги нарежете на ленти с остра ножица.
Добавете нарязания на ситно див лук и подправките. Разбъркайте леко и добавете водата.
Извадете тестото върху плота, поръсете с брашно и оформете хубава топка.
Поставете топката в тава, направете 3 разреза с нож върху него и поръсете съвсем малко чедър.
Изпечете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35-40 минути.
Добър апетит.