Здравейте,
Както вече сте разбрали от рубриката ни, наистина сме големи почитатели на пастата.
А специално канелоните имат и един много известен свой почитател - актрисата София Лорен.
Начин на приготвяне
Нарежете спанака на ивички, а лука и чесъна на дребно.
Загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете лука за 3-4 минути, добавете чесъна, разбъркайте и сложете спанака.
Гответе 4-5 минути, колкото да омекне и прехвърлете в купа, за да се охлади.
През това време пригответе сос бешамел. В тенжерка загрейте маслото, добавете брашното и запържете до златисто.
На тънка струйка при непрекъснато бъркате налейте студеното мляко и варете до сгъстяване. Посолете и подправете с черен пипер.
Смесете спанака с настъргания пармезан и рикотата, разбъркайте, посолете и подправете с черен пипер.
На дъното на съда, в който ще печете, налейте зехтин и сложете малко от соса.
Напълнете канелоните. Ако имате пош - използвайте го, ще стане доста по бързо, но може и с малка лъжичка.
Подредете напълнените канелони в съда и залейте със соса.
Отгоре подредете парченца моцарела и печете около 30 минути в предварително загрята до 200-220 градуса фурна.
Добър апетит.