Оризови кюфтенца с пъстърва на скара

Днес ви представяме семейна рецепта за риба с оризови кюфтенца. Приготвяме я от няколко години и всеки път ни доставя все същото удоволствие.

За овкусяване на ориза ползваме девисил, тъй като рецептата е с риба. Това е една от любимите ни подправки. Върви чудесно и в някои рецепти с манатарки.

Храната трябва не само да изглежда добре, но и да е много вкусна, а приготвянето й да бъде лесно и приятно. И не забравяйте: "Готвене - заедно, хранене - заедно" е най-добрата рецепта.

Сложете картофите и ориза в отделни съдове и ги сварете добре в подсолена вода.

През това време мариновайте рибата.

В купичка смесете кората от лимон, лайм и портокал. Добавете девисил и сока от цитрусите.

Подправете със сол и черен пипер. Налейте няколко лъжици зехтин и разбъркайте.

С така приготвената смес мариновайте рибата и оставете да се овкуси, докато пържите кюфтенцата.

Отцедете добре сварените ориз и картофи и ги оставете да изстинат леко. Намачкайте картофите и смесете с ориза в голяма купа.

Овкусете с девисил, кора от лимон и черен пипер.

Добавете разбитите яйца и разбъркайте добре.

Ако сместа е прекалено мека, добавете брашно - до получаването на смес, подходяща за оформяне с ръце.

Оформете малки кюфтенца и изпържете в сгорещена мазнина.

Готовите отцедете върху домакинска хартия, която да поеме излишната мазнина.

Загрейте тиган скара и изпечете рибните филета.

Поднесете с малко свежа салата, лимон и настърган пармезан.

Добър апетит и не забравяйте да съчетаете храната с хубаво - и подходящо вино!

Новините

Най-четените