Калмари в доматен сос

Здравейте,

Това ястие е много вкусно.

Приготвихме го, за да си спомним вкуса на лятото и морето - и в очакване на следващото.

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно.

Почистете и измийте калмарите и ги нарежете на тънки шайби.

В голям съд загрейте 2 с.л. зехтин и маслото и запържете калмарите за 7-8 минути, като бъркате често.

След като се изпари течността, добавете лука, посолете, а след няколко минути сложете и чесъна.

Гответе 3-4 минути, до прозрачност на лука.

Добавете захарта, разбъркайте и сложете доматите, на които сте отлели повечето от водата и виното.

Поръсете с част от ситно нарязания пресен риган.

Намалете котлона и гответе около 10 минути, като разбърквате периодично.

В края сложете нарязаните на колелца маслини, изключете котлона и оставете още 5-6 минути.

Поднесете със ситно нарязан риган и много хрупкав пресен хляб.

Добър апетит.

Новините

Най-четените