Здравейте,
Това е едно от любимите ни ястия. На пръв поглед може да ви изглежда странно съчетанието от патладжан и домати от една страна - и пилешко от друга.
Но това е само на пръв поглед. След първата хапка нещата вече стават съвсем различни.
Марсалата и билките са особено важни съставки при приготвянето на тази вкуснотия.
Начин на приготвяне
Измитото и подсушено месо овкусете със сол и черен пипер и оставете поне за час в хладилника.
Загрейте 2 с.л. зехтин в широк тиган и запържете месото, като първо го сложите с кожата надолу. Оставете за около 5 минути и обърнете, за да се зачерви и от двете страни.
Поръсете с малко мащерка и обърнете отново, за да получите златиста коричка. Извадете пилето в тавичка зз печене.
В същата мазнина след това задушете патладжана, нарязан предварително на големи кубчета.
Когато се зачерви, добавете чесъна и лука. Когато започнат леко да се зачервяват и те, залейте ги с марсалата.
След това добавете доматите, разбъркайте добре и подправете със захарта, билките, черен пипер и сол.
След около 5 пет минутки, изсипете сместа между у под пилето и запечете за около 30 минути.
Поднесете поръсено с пресен босилек и пресен хляб, пържени картофки или друга гарнитура, която обичате.
Добър апетит.