Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Три разглезващи рецепти

Тарталети със смокини, хамон и козе сирене
Тарталети със смокини, хамон и козе сирене

Уикендът е времето, в което можем наистина да се поглезим, да не бързаме, да не търсим алтернативни решения как да приготвим вечерята за възможно най-малко време, но също така това са двата единствени почивни дни, в които е добре да не прекараме изцяло в кухнята, а само мъничко да се поглезим с нещо по-така :) Подарявам ти тези три неустоими предложения!

Тарталети със смокини, хамон и козе сирене

200 г брашно
175 г масло
1 щип. сол
1 к.ч. прясно мляко
1 яйце
1/2 к.ч. сметана
1 щип. сол
4 смокини
50 г хамон
50 г козе сирене

Начин на приготвяне:

Размекнатото масло се омесва с брашното и солта и от продуктите се омесва гладко тесто. С него се покриват дъната и стените на формички за тарталети.

Всяка тарталета се пълни със смес от разбитите прясно мляко, яйце, сметана и сол. Във всяка тарталета се поставя разполовена смокиня с разреза нагоре, а също и парче хамон и парче козе сирене.

Тарталетите се пекат в предварително загрята до 18 градуса фурна и се пекат около 20 минути.


Микс салата с червено цвекло, синьо сирене и орехи

250 г микс салата
1 глава червено цвекло
80 г синьо сирене
40 г орехи
2 с.л. зехтин
сол

Начин на приготвяне:

Микс салатата се измива и отцежда. Ако не разполагате с готов пакет от подбрани микс салати, можете да използвате листенца рукола, листенца пресен спанак или други видове салата според сезона.

Главата червено цвекло се сварява до готовност, обелва се и се нарязва на полумесеци. След като изстине, се разпределя върху салатата и всяка порция се поръсва с парченца синьо сирене, печени орехи, малко зехтин и сол. Сервира се веднага.

Солени мъфини с топено сирене, кашкавал и босилек

300 г брашно
1 к.ч. олио
1 яйце
250 г кисело мляко
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бакпулвер
100 г кашкавал
100 г топено сирене
2 стръка босилек

Начин на приготвяне:

Тестото за солените мъфини се приготвя като в дълбока купа се разбиват яйцето, киселото мляко и олиото, а след това при непрекъснато бъркане се добавят смесените и пресяти брашно, бакпулвер и сол.

Всичко се разбива до получаването на хомогенна гладка смес. Към нея се прибавят настърганият кашкавал, нарязаното на кубчета топено сирене, накълцаният на ситно босилек и всичко се разбърква.

Сместа се разпределя във форми за мъфини с помощта на лъжица. Мъфините се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-30 минути.

 

Най-четените